Current Affairs Sep 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - National Hindi Diwas was celebrated all over India on_______-?

A - 14th September

B - 4th September

C - 24th September

D - None

Answer : A

Q 3 - Which of the following countries have been imposed an anti-dumping duty by India of up to 60.35 dollar per tonne for five years on a chemical used in fertiliser industry?

A - Russia

B - Indonesia

C - Georgia

D - All of these

Answer : D

Q 4 - Which of the following states Health department has set a target to make state Corneal Blindness Backlog Free State by 31st December 2017?

A - Kerela

B - Punjab

C - Karnataka

D - Tamil Nadu

Answer : B

Q 5 - The _________state government has launched Sampurna (Sishu Abond Matru Mrityuhara Purna Nirakaran Abhijan) Yojna scheme for pregnant women of the state?

A - Odisha

B - Gujarat and Haryana

C - Punjab

D - Rajasthan and Odisha

Answer : A

Q 6 - The __________government has launched a scheme for disabled soldiers or dependent relatives of such soldiers, who are permanent residents of the state, having disability of 40%?

A - Jammu and Kashmir

B - Madhya Pradesh

C - West Bengal

D - Madhya Pradesh and Telangana

Answer : A

Q 7 - Who among the following was awarded the Saraswati Samman 2016 for his novel Hawthan?

A - Mahabaleshwar Sail

B - Anant Sadashiv Alteka

C - Abhaji Dahake

D - Laxman Mane

Answer : A

Q 8 - Who among the following bagged the GQ Actor of the Year Award?

A - Ranveer Singh

B - Rajkummar Rao

C - Irrfan Khan

D - Sidharth Malhotra

Answer : B

Q 9 - Nestle India has set up India's first ever food safety institute in _______?

A - Wokha, Nagaland

B - Udaipur, Tripura

C - Manesar, Gurgaon

D - Mamit, Mizoram

Answer : C

Q 10 - The 3rd edition of India International Science Festival (IISF) 2017 will be held in _______?

A - Bhubhneshwar

B - Chennai

C - Lucknow

D - Shimla

Answer : B

Advertisements