Current Affairs Sep 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The G20 Digital Economy Ministerial Meeting was held in ________

A - Brazil

B - Argentina

C - Spain

D - South Africa

Answer : B

Q 2 - In September, Shri M. Venkaiah Naidu, the Vice President of India, visited Serbia, Malta and _______.

A - Italy

B - Romania

C - Austria

D - Hungry

Answer : B

Q 3 - Film Federation of India (FFI) broadcasted that, __________ movie Village Rockstars selected to represent India in the Best Foreign Language category at the 91st Academy Awards 2019.

A - Assamese

B - Manipuri

C - Odia

D - Telugu

Answer : A

Q 4 - Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated a national literary and intellectual conference- Lok Manthan 2018 at _________.

A - Chennai

B - Ranchi

C - Hyderabad

D - Delhi

Answer : B

Q 5 - First time in India, a dedicated dog park has been set up in_________.

A - Hyderabad

B - Indore

C - Pune

D - Vishakhapatnam

Answer : A

Q 6 - The worlds first ever human case of the rat version of the hepatitis E virus (HEV) has been diagnosed in a 56-year-old ____________.

A - Taiwan man

B - Hong Kong man

C - North Korean man

D - Papua New Guinea man

Answer : B

Q 7 - Baby Rani Maurya has been appointed as the Governor of_______.

A - Uttarakhand

B - Uttar Pradesh

C - Himachal Pradesh

D - Chhattisgarh

Answer : A

Q 8 - Moutaz Mousa Abdallah has become the _____ new Prime Minister.

A - Sudans

B - Namibias

C - Nigerias

D - Egypts

Answer : A

Q 9 - __________ won the gold medal at the World Youth Boxing in Budapest.

A - Jwala Gutta

B - Saina Nehwal

C - Swapna Barman

D - Sakshi Choudhary

Answer : D

Q 10 - 13th International Silesian Womens Boxing Championships was held in _____.

A - Poland

B - Ukraine

C - Germany

D - France

Answer : A

Advertisements