Current Affairs September 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - According to a report by Economist Intelligence Unit, _________topped safest city on the Safe Cities Index (SCI).

A - Delhi

B - Mumbai

C - Tokyo

D - Osaka

Answer : C

Q 2 - ____________ won the women's final of US Open 2019.

A - Serena Williams

B - Maria Sharapova

C - Bianca Andreescu

D - None

Answer : C

Q 3 - __________________was honoured with the prestigious Global Goalkeeper Award by the Bill and Melinda Gates Foundation.

A - Vice President Venkatesh Naidu

B - President Ram Nath Govind

C - Prime Minister Narendra Modi

D - Former Minister Sushma Swaraj

Answer : C

Q 4 - The government has constituted a task force for drawing up National Infrastructure Pipeline of Rs __________from the fiscal year 2019-20 to 2024-25.

A - 600 lakh crore

B - 200 lakh crore

C - 100 lakh crore

D - 1000 lakh crore

Answer : C

Q 5 - Shanghai Cooperation Organization (SCO) member states 1st military medicine conference will be held in_________.

A - Mumbai

B - Delhi

C - Chandigarh

D - Jaipur

Answer : B

Q 6 - Pradeep Dash will be conferred with the 40th edition of prestigious Sarala Puraskar for his poetry work Charu Chibar O Charjya. Pradeep Dash is a _________ writer.

A - Odia

B - Bangla

C - Marathi

D - Punjabi

Answer : A

Q 7 - ______________ became the first country in Asia to roll out plain cigarette packaging to reduce the appeal of smoking.

A - Bangladesh

B - Thailand

C - Malaysia

D - Sri Lanka

Answer : B

Q 8 - _____________ won award of Lead Actress in 71st Emmy Awards.

A - Julia Garner

B - Billy Porter

C - Phoebe Waller

D - Jodie Comer

Answer : D

Q 9 - _________ launched 'the world's biggest transport space ship' called Kounotori8.

A - USA

B - UK

C - Japan

D - China

Answer : C

Q 10 - Indias first central police university will be set up by the Union home ministry in _______.

A - Lucknow

B - Vishakhapatnam

C - Greater Noida

D - Delhi

Answer : C

Advertisements