- EJB - Home
- EJB - Overview
- EJB - Environment Setup
- EJB - Create Application
- EJB - Stateless Bean
- EJB - Stateful Bean
- EJB - Persistence
- EJB - Message Driven Beans
- EJB - Annotations
- EJB - Callbacks
- EJB - Timer Service
- EJB - Dependency Injection
- EJB - Interceptors
- EJB - Embeddable Objects
- EJB - Blobs/Clobs
- EJB - Transactions
- EJB - Security
- EJB - JNDI Bindings
- EJB - Entity Relationships
- EJB - Access Database
- EJB - Query Language
- EJB - Exception Handling
- EJB - Web Services
- EJB - Packaging Applications
EJB Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to EJB Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is true about entity bean?
A - User data can be saved to database via entity beans.
B - User data can be retrived from the database in the entity bean.
Answer : D
Explaination
Entity beans represents persistent data storage. User data can be saved to database via entity beans and later on can be retrived from the database in the entity bean.
Q 2 - When a remote session bean is used in EJB?
Answer : B
Explaination
A remote session bean is used in EJB if ejb client is in different environment where ejb session bean is to be deployed.
Q 3 - Which of the following is correct about mappedName attribute in @javax.ejb.MessageDrivenBean annotation?
A - It is used to specify name of the message driven bean.
B - it is used to specify message listener interface for the message driven bean.
D - It is used to specify the JNDI name of the message driven bean.
Answer : D
Explaination
mappedName attribute in @javax.ejb.MessageDrivenBean annotation is used to specify the JNDI name of the message driven bean.
Q 4 - Which of the following annotation is used to specify that a given ejb class is a stateful session bean?
Answer : B
Explaination
@javax.ejb.Stateful annotation specifies that a given ejb class is a stateful session bean.
Q 5 - @javax.ejb.ActivationConfigProperty annotation is used to specify properties required for a message driven bean.
Answer : A
Explaination
@javax.ejb.ActivationConfigProperty annotation is used to specify properties required for a message driven bean.
Q 6 - Which of the following is correct about @PrePassivate annotation for a callback method?
A - Method is invoked when a bean is created for the first time.
B - Method is invoked when a bean is removed from the bean pool or is destroyed.
Answer : D
Explaination
@PrePassivate - method is invoked when a bean is put back to bean pool.
Q 7 - Which of the following is correct about @PostLoad annotation for a entity bean?
A - Method is invoked before an entity is to be updated in the database.
B - Method is invoked when a record is fetched from database and loaded into the entity.
C - Method is invoked when an entity is deleted from the database.
D - Method is invoked after an entity is deleted from the database.
Answer : B
Explaination
@PostLoad - is invoked when a record is fetched from database and loaded into the entity.
Q 8 - Which of the following is correct about a transaction in EJB?
A - A transaction is a single unit of work items.
Answer : C
Explaination
A transaction is a single unit of work items which follows the ACID properties.
Q 9 - Which of the following is correct about a MANDATORY attrribute of Container Managed Transactions in EJB?
B - Indicates that a new transaction is to be started for the business method.
C - Indicates that business method will execute as part of transaction.
D - Indicates that business method should not be executed as part of transaction.
Answer : A
Explaination
MANDATORY - Indicates that business method will execute as part of transaction otherwise exception will be thrown.
Q 10 - Which of the following is true about JNDI?
A - JNDI stands for Java Naming and Directory Interface.
B - It is a set of API and service interfaces.
C - Java based applications use JNDI for naming and directory services.
Answer : D
Explaination
JNDI stands for Java Naming and Directory Interface. It is a set of API and service interfaces. Java based applications use JNDI for naming and directory services.