General Knowledge Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to General Knowledge. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which among the following is the smallest bird in the world?

A - Hummingbird

B - Weebill

C - Goldcrest

D - Pardalote

Answer : A

Explanation

N/A

Q 2 - The trophy Aga Khan Cup is related to

A - Hockey

B - Badminton

C - Football

D - Basketball

Answer : A

Explanation

N/A

Q 3 - Which among the following cities is known for the aircraft industry?

A - Bengaluru

B - Bhilai

C - Sindri

D - Titagarh

Answer : A

Explanation

N/A

Q 4 - In reference to Olympic Games, consider the following statements:

From the 7th Olympic Games, Indian players have been participating regularly.

The 7th Olympic Games were played in 1924.

Choose the correct answer from the codes given below:

A - Only 1

B - Only 2

C - Both

D - Neither 1 nor 2

Answer : A

Explanation

The 7th Olympic Games were played in 1920.

Q 5 - The classical/folk dances namely Kathakali and Mohiniyattam belong to

A - Tripura

B - Himachal Pradesh

C - West Bengal

D - Kerala

Answer : D

Explanation

Kerala

Q 6 - Vishwa Mohan Bhatt is related to

A - Slide Guitar

B - Violin

C - Veena

D - Rudra veena

Answer : A

Explanation

Vishwa Mohan Bhatt is Grammy-winning Hindustani classical music instrumentalist.

Q 7 - Sundaram Balachander is related to

A - Shehnai

B - Violin

C - Veena

D - Santoor

Answer : C

Explanation

N/A

Answer : D

Explanation

Bhandarnayake, first time became the Prime Minister of Sri Lanka in 1960; total three terms, she served to Sri Lanka.

Q 9 - 32nd Olympic Games will be held in

A - New Delhi

B - Paris

C - Tokyo

D - Beijing

Answer : C

Explanation

It will be played in 2020.

Answer : A

Explanation

N/A

Q 11 - Bandipur National Park is located in

A - Uttar Pradesh

B - Karnataka

C - Rajasthan

D - Madhya Pradesh

Answer : B

Explanation

N/A

Q 12 - Which among the following cities is known for the Fertilizer industry?

A - Bengaluru

B - Bhilai

C - Sindri

D - Titagarh

Answer : C

Explanation

Sindri is located in Jharkhand.

Q 13 - The term hook serve is related to

A - Football

B - Swimming

C - Basketball

D - Volleyball

Answer : D

Explanation

N/A

Q 14 - Khas Mahal is located in

A - Chennai

B - Jammu & Kashmir

C - Agra

D - Lucknow

Answer : C

Explanation

Khas Mahal is constructed by Shahjahan.

Answer : B

Explanation

It is defined as the sign of protection in Geneva Convention.

Q 16 - The headquarters of Food and Agriculture Organisation (FAO) is located in

A - New York City

B - Geneva

C - Rome

D - Washington DC

Answer : C

Explanation

Rome is the capital of Italy.

Q 17 - The National Game of China is

A - Baseball

B - Hockey

C - Table Tennis

D - Football

Answer : C

Explanation

N/A

Q 18 - The National Game of Pakistan is

A - Baseball

B - Hockey

C - Cricket

D - Football

Answer : B

Explanation

N/A

Answer : A

Explanation

N/A

Q 20 - The term active chaser is related to

A - Marathon

B - Boxing

C - Swimming

D - Kho Kho

Answer : D

Explanation

N/A

general_knowledge_online_quiz.htm
Advertisements