- Go - Home
- Go - Overview
- Go - Environment Setup
- Go - Program Structure
- Go - Basic Syntax
- Go - Data Types
- Go - Variables
- Go - Constants
- Go - Identifiers
- Go - Keywords
- Go - Operators
- Go - Arithmetic Operators
- Go - Assignment Operators
- Go - Relational Operators
- Go - Logical Operators
- Go - Bitwise Operators
- Go - Miscellaneous Operators
- Go - Operators Precedence
- Go Decision Making
- Go - Decision Making
- Go - If Statement
- Go - If Else Statement
- Go - Nested If Statements
- Go - Switch Statement
- Go - Select Statement
- Go Control Flow Statements
- Go - For Loop
- Go - Nested for Loops
- Go - Break Statement
- Go - Continue Statement
- Go - Goto Statement
- Go Functions
- Go - Functions
- Go - Call by Value
- Go - Call by Reference
- Go - Functions as Values
- Go - Function Closure
- Go - Function Method
- Go - Anonymous function
- Go Strings
- Go - Strings
- Go - String Length
- Go - String Concatenation
- Go - Compare Strings
- Go - Split String
- Go - Substring Extraction
- Go - String Replacement
- Go - String Interpolation
- Go - Parse Date Strings
- Go Arrays
- Go - Arrays
- Go - Multidimensional Arrays
- Go - Multidimensional Arrays
- Go - Passing Arrays to Functions
- Go - Pointers
- Go - Pointers
- Go - Array of pointers
- Go - Pointer to pointer
- Go - Passing pointers to functions
- Go Advanced Control Structures
- Go - Scope Rules
- Go - Dereferencing Pointer
- Go - Structures
- Go - Slice
- Go - Slice of Slices
- Go - Range
- Go - Maps
- Go - Recursion
- Go - Type Casting
- Go - Interfaces
- Go - Type Assertion
- Go - Error Handling
- Go - Concurrency
- Go - Regular Expression
- Go - Inheritance
- Go - Packages
- Go - Templates
- Go - Reflection
- Go - Generics
- Go File Handling
- Go - Read File By Word
- Go - Read File By Line
- Go - Read CSV Files
- Go - Delete File
- Go - Rename & Move File
- Go - Truncate a File
- Go - File Read-Write Mode W/O Truncation
- Go Miscellaneous
- Go - defer Keyword
- Go - Fmt Package
- Go - Zero Value
- Go - Import
Go Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Go. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is true about dynamic type declaration of a variable in Go?
B - Compiler don't need a variable to have type statically as a necessary requirement.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Answer : A
Explanation
Yes! Variables of different types can be declared in one go using type inference.
Q 3 - Which of the following operator decreases integer value by one in Go?
Answer : C
Explanation
-- − Decrements operator decreases integer value by one.
Q 4 - Which of the following is true about break statement in Go?
B - It can be used to terminate a case in the switch statement.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 5 - Which of the following is the default value of a global variable in Go?
Answer : B
Explanation
Default value of a global variable is 0 type value or nil.
Q 6 - Which of the following is correct about maps in Go?
A - delete() function is used to delete an entry from the map.
B - delete() function requires map and corresponding key which is to be deleted.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 7 - Which of the following is true about for loop in Go if for clause that is ( init; condition; increment ) is present?
A - After init step, the condition is evaluated.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 8 - In Go programming language, Programs are constructed using packages, for efficient management of dependencies?
Answer : B
Explanation
Programs are constructed using packages, for efficient management of dependencies.
Answer : A
Explanation
Package statement is a must statement as Go programs runs in packages.
Q 10 - Numeric literals are lvalues and so may not be assigned and can not appear on the left-hand side.
Answer : B
Explanation
Numeric literals are rvalues and so may not be assigned and can not appear on the left-hand side.