- GWT - Home
- GWT - Overview
- GWT - Environment Setup
- GWT - Applications
- GWT - Create Application
- GWT - Deploy Application
- GWT - Style with CSS
- GWT - Basic Widgets
- GWT - Form Widgets
- GWT - Complex widgets
- GWT - Layout Panels
- GWT - Event Handling
- GWT - Custom Widgets
- GWT - UIBinder
- GWT - RPC Communication
- GWT - JUnit Integration
- GWT - Debugging Application
- GWT - Internationalization
- GWT - History Class
- GWT - Bookmark Support
- GWT - Logging Framework
GWT Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to GWT. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is correct about module descriptors in GWT application?
B - A module descriptor file extension is *.gwt.xml.
C - * in *.gwt.xml is the name of the application and this file should reside in the project's root.
Answer : D
Explaination
All of the above options are correct.
Q 2 - What is the purpose of 'stylesheet' tag in *.gwt.xml file in GWT?
D - This automatically injects the external CSS file located at the location specified by src.
Answer : D
Explaination
'stylesheet' tag in *.gwt.xml file automatically injects the external CSS file located at the location specified by src.
Q 3 - Which of the following is true about Host Page in GWT?
Answer : C
Explaination
The most important public resource is host page which is used to invoke actual GWT application. A typical HTML host page for an application might not include any visible HTML body content at all but it is always expected to include GWT application via a <script.../> tag.
Q 4 - What is the purpose of setStylePrimaryName() function of a GWT widget?
B - This method will add a secondary or dependent style name to the widget.
D - This method sets the object's primary style name and updates all dependent style names.
Answer : D
Explaination
setStylePrimaryName() method sets the object's primary style name and updates all dependent style names.
Q 5 - Which of the following gwt widget represents a stylish stateful button which allows the user to toggle between up and down states?
Answer : C
Explaination
ToggleButton widget represents a stylish stateful button which allows the user to toggle between up and down states.
Q 6 - Which GWT widget represents a single column list of cells?
Answer : D
Explaination
CellList widget represents a single column list of cells.
Q 7 - Which of the following panel lays all of its widgets out in a single vertical column?
Answer : D
Explaination
VerticalPanel widget represents a panel that lays all of its widgets out in a single vertical column.
Q 8 - Which of the following panel represents a panel that represents a tabbed set of pages, each of which contains another widget?
Answer : D
Explaination
TabPanel widget represents a panel that represents a tabbed set of pages, each of which contains another widget. Its child widgets are shown as the user selects the various tabs associated with them. The tabs can contain arbitrary HTML.
Q 9 - Which of the following is correct about GWT event handling mechanism?
A - GWT provides a event handler model similar to Java AWT or SWING User Interface frameworks.
B - GWT provides a list of interfaces corresponding to various possible events.
Answer : D
Explaination
All of the above options are correct.
Q 10 - Which of the following logger sends log messages to the server, where they will be logged using the server side logging mechanism.
Answer : B
Explaination
SimpleRemoteLogHandler sends log messages to the server, where they will be logged using the server side logging mechanism.