Hadoop Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Hadoop Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Hadoop differs from volunteer computing in
A - Volunteers donating CPU time and not network bandwidth.
B - Volunteers donating network bandwidth and not CPU time.
Answer : A
Q 2 - Zookeeper ensures that
A - All the namenodes are actively serving the client requests
B - Only one namenode is actively serving the client requests
Answer : B
Q 3 - For a HDFS directory the replication factor(RF) is
Answer : D
Q 4 - Underreplication in HDFS means-
A - No replication is happening in the data nodes.
B - Replication process is very slow in the data nodes.
C - The frequency of replication in data nodes is very low.
D - The number of replicated copies is less than as specified by the replication factor.
Answer : D
Q 5 - Which of the below apache system deals with ingesting streaming data to hadoop
Answer : C
Q 6 - The source of HDFS architecture in Hadoop originated as
A - Google distributed filesystem
B - Yahoo distributed filesystem
Answer : A
Q 7 - The comman used to copy a directory form one node to another in HDFS is
Answer : D
Q 8 - Which of the following is not a scheduling option available in YARN
Answer : A
Q 9 - Which one of the following stores data?
Answer : B
Q 10 - Which one of the following statements is false regarding the Distributed Cache?
B - The files in the cache can be text files, or they can be archive files like zip and JAR files.
C - Disk I/O is avoided because data in the cache is stored in memory.