- HBase - Home
- HBase - Overview
- HBase - Architecture
- HBase - Installation
- HBase - Shell
- HBase - General Commands
- HBase - Admin API
- HBase - Create Table
- HBase - Listing Table
- HBase - Disabling a Table
- HBase - Enabling a Table
- HBase - Describe & Alter
- HBase - Exists
- HBase - Drop a Table
- HBase - Shutting Down
- HBase - Client API
- HBase - Create Data
- HBase - Update Data
- HBase - Read Data
- HBase - Delete Data
- HBase - Scan
- HBase - Count & Truncate
- HBase - Security
HBase Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to HBase. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - What is the number of MemStore per column family
Answer : A
Explanation
There is only one Memstore per column family
Q 2 - The addFamily() command is used for
A - Displaying all columns of a specific column family
B - Add new column family to the table
Answer : A
Explanation
The addFamily() command displays all the columns of a specific column family.
Q 3 - Retrieving a batch of rows in every RPC call made by an API to a HBase database is called a
Answer : B
Explanation
When a group of records is returned from HBASE database by an API making a RPC call the process is called a scan. The number of rows to be returned by configuring the caching property.
Q 4 - The size of a individual region is governed by the parameter
Answer : C
Explanation
The parameter Hbase.region.max.filesize is present in hbase-site.xml and it is configured to decide the size of the region.
Q 5 - In Hbase we can create index on
Answer : B
Explanation
Hbase creates indexes only on the columns that cat as key( the rowkey)
Q 6 - If we choose the rowkey to be a timestamp then inserting data to such a Hbase table will be
A - Faster than a numeric rowkey data
B - Slower than a numeric rowkey data
Answer : B
Explanation
If the rowkey is made as timestamp then it will always be written to a specific region and at the end of the table, overloading just one machine holding that region. SO it will be slower than other type of rowkey.
Q 7 - All data returned from a Hbase query is sorted. They are sorted by
A - rowkey, ColumnFamily,, Column qualifier, timestamp
B - ColumnFamily,, Column qualifier, rowkey,,timestamp
Answer : A
Explanation
They result from Hbase is sorted by
ColumnFamily,,Column qualifier, rowkey,,timestamp
Q 8 - Which filter acts on column family?
Answer : C
Explanation
The Family filter in Hbase works on a a column family rather than on a column.
Q 9 - If a region directory does not have .tmp directory then
Answer : A
Explanation
No .tmp directory indicates no compaction happened
Q 10 - In which scenario nothing is written in the WAL on HBase?
Answer : D
Explanation
during the bulk load process nothing gets written to the WAL.