- Hibernate - Home
- ORM - Overview
- Hibernate - Overview
- Hibernate - Architecture
- Hibernate - Environment
- Hibernate - Configuration
- Hibernate - Sessions
- Hibernate - Persistent Class
- Hibernate - Mapping Files
- Hibernate - Mapping Types
- Hibernate - Examples
- Hibernate - O/R Mappings
- Hibernate - Cascade Types
- Hibernate - Annotations
- Hibernate - Query Language
- Hibernate - Criteria Queries
- Hibernate - Native SQL
- Hibernate - Caching
- Hibernate - Entity Lifecycle
- Hibernate - Batch Processing
- Hibernate - Interceptors
- Hibernate - ID Generator
- Hibernate - Saving Image
- Hibernate - log4j Integration
- Hibernate - Spring Integration
- Hibernate - Struts 2 Integration
- Hibernate - Web Application
- Mapping Table Examples
- Hibernate - Table Per Hiearchy
- Hibernate - Table Per Concrete Class
- Hibernate - Table Per Subclass
Hibernate Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Hibernate Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is true about Hibernate?
Answer : D
Explaination
All of the above options are true about Hibernate.
Q 2 - Which of the following is true about SessionFactory object in hibernate?
B - SessionFactory object allows for a Session object to be instantiated.
Answer : D
Explaination
SessionFactory object configures Hibernate for the application using the supplied configuration file and allows for a Session object to be instantiated. The SessionFactory is a thread safe object and used by all the threads of an application.
Q 3 - Session.createQuery creates a new instance of Query for the given HQL query string.
Answer : A
Explaination
Session.createQuery creates a new instance of Query for the given HQL query string.
Q 4 - Which element of hbm.xml defines maps the unique ID attribute in class to the primary key of the database table?
Answer : A
Explaination
The <id> element maps the unique ID attribute in class to the primary key of the database table.
Q 5 - Which of the following element maps java.util.Collection property in hibernate?
Answer : C
Explaination
java.util.Collection property is mapped with a <bag> or <ibag> element and initialized with java.util.ArrayList.
Q 6 - Which of the following element is used to represent one-to-many relationship in hibernate?
Answer : A
Explaination
<one-to-many> element is used to define one-to-many association.
Q 7 - What is second level cache in hibernate?
Answer : A
Explaination
The second-level cache is the SessionFactory based cache and is mainly responsible for caching objects across sessions.
Q 8 - Which of the following is true with respect to ORM vs JDBC?
A - ORM system lets business code access objects rather than DB tables.
B - ORM system hides details of SQL queries from OO logic.
C - ORM system helps in Transaction management and automatic key generation.
Answer : D
Explaination
All of the above are true with respect to ORM vs JDBC.
Q 9 - You would need one SessionFactory object per database using a separate configuration file.
Answer : B
Explaination
You would need one SessionFactory object per database using a separate configuration file.
Q 10 - Which of the following is true about @Column annotation?
Answer : A
Explaination
The @Column annotation is used to specify the details of the column to which a field or property will be mapped.