HTML5 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to HTML5 Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Is HTML5 backward compatible with old browsers?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! HTML5 is designed, as much as possible, to be backward compatible with existing web browsers.

Q 3 - Which of the following input control represents a date consisting of a year and a week number encoded according to ISO 8601 in Web Form 2.0?

A - week

B - time

C - number

D - range

Answer : A

Explanation

'week' input control represents a date consisting of a year and a week number encoded according to ISO 8601.

Q 4 - Which of the following tag is used to represent the result of different types of output in HTML5?

A - output

B - placeholder

C - autofocus

D - required

Answer : A

Explanation

HTML5 introduced a new element <output> which is used to represent the result of different types of output, such as output written by a script.

Q 6 - Which of the following method returns a geolocation object in HTML5?

A - navigator.geolocation

B - browser.geolocation

C - API.geolocation

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

navigator.geolocation returns geolocation object.

Q 7 - Which of the following attribute specifies the context menu for an element?

A - key

B - contextcontent

C - contextmenu

D - context

Answer : C

Explanation

contextmenu - Specifies the context menu for an element.

Q 8 - Which of the following attribute triggers event at the end of a drag operation?

A - ondragleave

B - ondrag

C - ondragend

D - ondragenter

Answer : C

Explanation

ondragend − Triggers event at the end of a drag operation.

Q 9 - Which of the following attribute triggers event when media has reach the end?

A - ondrop

B - ondurationchange

C - onemptied

D - onended

Answer : D

Explanation

onended − Triggers event when media has reach the end.

Q 10 - Which of the following attribute triggers event when the duration and other media data of a media element is loaded?

A - onloadedmetadata

B - onloadstart

C - onmessage

D - onoffline

Answer : A

Explanation

onloadedmetadata − Triggers event when the duration and other media data of a media element is loaded.

html5_questions_answers.htm
Advertisements