Javascript Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Javascript Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 3 - Which of the following type of variable is visible only within a function where it is defined?

A - global variable

B - local variable

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

Local Variables: A local variable will be visible only within a function where it is defined. Function parameters are always local to that function.

Q 4 - Which built-in method returns the string representation of the number's value?

A - toValue()

B - toNumber()

C - toString()

D - None of the above.

Answer : C

Explanation

toString() method returns the string representation of the number's value.

Q 5 - Which of the following function of Boolean object returns the primitive value of the Boolean object?

A - toSource()

B - valueOf()

C - toString()

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

valueOf() − Returns the primitive value of the Boolean object.

Q 6 - Which of the following function of String object executes the search for a match between a regular expression and a specified string?

A - concat()

B - match()

C - replace()

D - search()

Answer : D

Explanation

search() − Executes the search for a match between a regular expression and a specified string.

Q 7 - Which of the following function of String object creates a string to be displayed as bold as if it were in a <b> tag?

A - anchor()

B - big()

C - blink()

D - bold()

Answer : D

Explanation

bold() − Creates a string to be displayed as bold as if it were in a <b> tag.

Q 8 - Which of the following function of String object causes a string to be displayed in fixed-pitch font as if it were in a <tt> tag?

A - fixed()

B - big()

C - blink()

D - bold()

Answer : A

Explanation

fixed() − Causes a string to be displayed in fixed-pitch font as if it were in a <tt> tag.

Q 9 - Which of the following function of Array object applies a function simultaneously against two values of the array (from left-to-right) as to reduce it to a single value?

A - pop()

B - push()

C - reduce()

D - reduceRight()

Answer : C

Explanation

reduce() − Applies a function simultaneously against two values of the array (from left-to-right) as to reduce it to a single value.

Q 10 - Which of the following function of Array object returns true if at least one element in this array satisfies the provided testing function?

A - reverse()

B - shift()

C - slice()

D - some()

Answer : D

Explanation

some() − Returns true if at least one element in this array satisfies the provided testing function.

javascript_questions_answers.htm
Advertisements