- jQuery - Home
- jQuery - Roadmap
- jQuery - Overview
- jQuery - Basics
- jQuery - Syntax
- jQuery - Selectors
- jQuery - Events
- jQuery - Attributes
- jQuery - AJAX
- jQuery CSS Manipulation
- jQuery - CSS Classes
- jQuery - Dimensions
- jQuery - CSS Properties
- jQuery Traversing
- jQuery - Traversing
- jQuery - Traversing Ancestors
- jQuery - Traversing Descendants
- jQuery References
- jQuery - Selectors
- jQuery - Events
- jQuery - Effects
- jQuery - HTML/CSS
- jQuery - Traversing
- jQuery - Miscellaneous
- jQuery - Properties
- jQuery - Utilities
- jQuery Plugins
- jQuery - Plugins
- jQuery - PagePiling.js
- jQuery - Flickerplate.js
- jQuery - Multiscroll.js
- jQuery - Slidebar.js
- jQuery - Rowgrid.js
- jQuery - Alertify.js
- jQuery - Progressbar.js
- jQuery - Slideshow.js
- jQuery - Drawsvg.js
- jQuery - Tagsort.js
- jQuery - LogosDistort.js
- jQuery - Filer.js
- jQuery - Whatsnearby.js
- jQuery - Checkout.js
- jQuery - Blockrain.js
- jQuery - Producttour.js
- jQuery - Megadropdown.js
- jQuery - Weather.js
jQuery - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to jQuery Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - How can you get the total number of arguments passed to a function?
A - Using args.length property
Answer : B
Explaination
Using arguments.length property, we can get the total number of arguments passed to a function.
Q 2 - Which of the following type of variable takes precedence over other if names are same?
Answer : B
Explaination
A local variable takes precedence over a global variable with the same name.
Q 3 - Which built-in method sorts the elements of an array?
Answer : C
Explaination
sort() method sorts the elements of an array.
Q 4 - Which of the following jQuery method returns true if the specified class is present on at least one of the set of matched elements?
Answer : C
Explaination
The hasClass( class ) method returns true if the specified class is present on at least one of the set of matched elements.
Q 5 - Which of the following jQuery method get the input value of an element?
Answer : B
Explaination
The val( ) method gets the input value of the first matched element.
Q 6 - Which of the following jQuery method finds all the child nodes inside the matched elements (including text nodes), or the content document, if the element is an iframe?
Answer : C
Explaination
The contents( ) method finds all the child nodes inside the matched elements (including text nodes), or the content document, if the element is an iframe.
Q 7 - Which of the following jQuery method gets the height property of an element?
Answer : C
Explaination
The height( ) method gets the CSS height of every matched element.
Q 8 - Which of the following jQuery method removes set of matched elements?
Answer : C
Explaination
The remove( expr ) method removes all matched elements from the DOM.
Q 9 - Which of the following jQuery method can be used to attach a function to be executed whenever an AJAX request fails?
Answer : D
Explaination
The ajaxError( callback ) method can be used to attach a function to be executed whenever an AJAX request fails.
Q 10 - Which of the following jQuery method loads a remote page using an HTTP request?
Answer : A
Explaination
The jQuery.ajax( options ) method loads a remote page using an HTTP request.