- JSP - Home
- JSP - Overview
- JSP - Environment Setup
- JSP - Architecture
- JSP - Lifecycle
- JSP - Syntax
- JSP - Directives
- JSP - Actions
- JSP - Implicit Objects
- JSP - Client Request
- JSP - Server Response
- JSP - Http Status Codes
- JSP - Form Processing
- JSP - Writing Filters
- JSP - Cookies Handling
- JSP - Session Tracking
- JSP - File Uploading
- JSP - Handling Date
- JSP - Page Redirect
- JSP - Hits Counter
- JSP - Auto Refresh
- JSP - Sending Email
- JSP - Standard Tag Library
- JSP - Database Access
- JSP - XML Data
- JSP - Java Beans
- JSP - Custom Tags
- JSP - Expression Language
- JSP - Exception Handling
- JSP - Debugging
- JSP - Security
- JSP - Internationalization
- JSP Useful Resources
- JSP - Questions and Answers
- JSP - Quick Guide
- JSP - Useful Resources
- JSP - Discussion
JSP Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to JSP Fundamentals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - What is the correct signature of _jspService() method of HttpJspPage class?
A - void _jspService(HTTPRequest request, HTTPResponse response)
Answer : B
Explaination
Correct Signature is
void _jspService(HTTPRequest request, HTTPResponse response) throws ServletException, IOException
Answer : C
Explaination
export is not a page directive.
Q 3 - Which of the following attributes are mandatory in <jsp:useBean /> tag?
Answer : B
Explaination
The useBean action first searches for an existing object utilizing the id and scope variables. If an object is not found, it then tries to create the specified object using class.
Answer : B
Explaination
isErrorPage is required to be set true, it is false by default.
Q 5 - application is instance of which class?
Answer : A
Explaination
The application object is direct wrapper around the ServletContext object for the generated Servlet and in reality an instance of a javax.servlet.ServletContext object.
Q 6 - What happens when buffer is set to a value "none"?
A - Servlet output is immediately directed to the response output object.
Answer : A
Explaination
When buffer is set to "none", servlet output is immediately directed to the response output object.
Q 7 - Which of the following is true about info Attribute?
A - The info attribute lets you provide a description of the JSP.
B - The info attribute is used by JSP container for optimization of generated servlet code.
Answer : A
Explaination
The info attribute lets you provide a description of the JSP.
Q 8 - Which of the following step is taken by JSP container during Compilation phase?
Answer : C
Explaination
The compilation process involves three steps: a) Parsing the JSP, b) Turning the JSP into a servlet, c) Compiling the servlet.
Q 9 - Which of the following is true about locale?
Answer : C
Explaination
Locale is a particular cultural or geographical region. It is usually referred to as a language symbol followed by a country symbol which are separated by an underscore. For example "en_US" represents english locale for US.
Q 10 - Which of the following is true about <c:forEach > tag?
B - The <c:forEach > is used to iterate over a list of items in jsp.
Answer : C
Explaination
The <c:forEach > tag exists as a good alternative to embedding a Java for, while, or do-while loop via a scriptlet.