- JUnit - Home
- JUnit - Overview
- JUnit - Environment Setup
- JUnit - Test Framework
- JUnit - Basic Usage
- JUnit - API
- JUnit - Writing a Tests
- JUnit - Using Assertion
- JUnit - Execution Procedure
- JUnit - Executing Tests
- JUnit - Suite Test
- JUnit - Ignore Test
- JUnit - Time Test
- JUnit - Exceptions Test
- JUnit - Parameterized Test
- JUnit - Plug with Ant
- JUnit - Plug with Eclipse
- JUnit - Extensions
JUnit Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to JUnit Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is correct about JUnit?
Answer : C
Explanation
JUnit provides Test runners for running tests. JUnit tests can be run automatically and they check their own results and provide immediate feedback.
Q 2 - Which of the following is correct about Test Suite in JUnit?
A - Test suite means bundle a few unit test cases and run it together.
B - @RunWith and @Suite annotation are used to run the suite test.
Answer : C
Explanation
Test suite means bundle a few unit test cases and run it together. In JUnit, both @RunWith and @Suite annotation are used to run the suite test.
Q 3 - Which of the following is correct about org.junit.JUnitCore class?
A - The test cases are executed using JUnitCore class.
B - JUnitCore is a facade for running tests.
C - It supports running JUnit 4 tests, JUnit 3.8.x tests, and mixtures.
Answer : D
Explanation
The test cases are executed using JUnitCore class. JUnitCore is a facade for running tests. It supports running JUnit 4 tests, JUnit 3.8.x tests, and mixtures.
Q 4 - Which of the following method of Assert class checks whether two arrays are equal to each other?
A - void assert(Object[] expectedArray, Object[] resultArray,boolean isSame)
B - void assertCheck(Object[] expectedArray, Object[] resultArray,boolean isSame)
C - void assertArrayEquals(Object[] expectedArray, Object[] resultArray)
D - void assertChecks(Object[] expectedArray, Object[] resultArray,boolean isSame)
Answer : C
Explanation
void assertArrayEquals(expectedArray, resultArray) checks whether two arrays are equal to each other.
Q 5 - Which of the following method of TestCase class tears down the fixture, for example, close a network connection?
Answer : B
Explanation
void tearDown() method tears down the fixture.
Q 6 - Which of the following method of TestResult class gets the number of run tests?
Answer : B
Explanation
int runCount() method gets the number of run tests.
Q 7 - Annotating a public void method with @BeforeClass causes that method to be run before each Test method.
Answer : A
Explanation
Annotating a public static void method with @BeforeClass causes it to be run once before any of the test methods in the class.
Answer : B
Explanation
Both @RunWith and @Suite annotation are used to run the suite test.
Answer : A
Explanation
JUnit 4.0 provides Annotations to identify the test methods.
Answer : A
Explanation
Fixture includes tearDown() method which runs after every test method.