- MVC Framework - Home
- MVC Framework - Introduction
- MVC Framework - Architecture
- MVC Framework - ASP.NET Forms
- MVC Framework - First Application
- MVC Framework - Folders
- MVC Framework - Models
- MVC Framework - Controllers
- MVC Framework - Views
- MVC Framework - Layouts
- MVC Framework - Routing Engine
- MVC Framework - Action Filters
- Advanced Example
- MVC Framework - Ajax Support
- MVC Framework - Bundling
- Exception Handling
MVC Framework Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to MVC Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - A significant change has been requested in an application maintained within your company. The application is a classic ASP application that uses custom Open Database Connectivity (ODBC) drivers to connect to a relational data repository on a mainframe computer. The CIO decided that the company needs to replace this 30-year-old system. The team that worked on the original project is made up of developers who have never worked with an object-oriented approach before. Which approaches would be the best to use when designing your initial schema in Entity Framework? (Choose all that apply.)
A - Create your own custom design because its too much work to manage an inexperienced staff.
Answer : C
Explanation
C.The use of the Entity Designer as an integral component in the Model First approach will help unfamiliar users to walk through the process.The use of the Entity Designer as an integral component in the Model First approach will help unfamiliar users to walk through the process.
Q 2 - You are creating an ASP.NET MVC 4 web application that will be accessed by a large number of traditional consumers. If you need to be able to access state information on the client side in JavaScript/jQuery, where can you store it? (Choose all that apply.)
Answer : E
Explanation
E.Query string information is available across all browsers and is usable on both the client and server.Cookies can be stored for a period of time on the client and be read from either client- or server-side operations.
Q 3 - You are creating an ASP.NET MVC web application. Within the application, you have created a partial view for contact email and phone number. Which code segment should you use to display the partial view on the main page?
A - @Html.ActionLink("ContactPartial")
B - @Html.Partial("ContactPartial")
Answer : B
Explanation
B.@Html.Partial loads a partial view.
Q 4 - What are common methods for detecting the type of browser running on a client? (Choose all that apply.)
A - Use JavaScript to query for the userAgent header.
B - Use the window.addEventListener method.
C - Use the viewport <meta> tag.
Answer : E
Explanation
E.Using JavaScript to query the userAgent gives you information about the type of browser being used by the client.The display mode provider performs some of the analysis of the HTTP request to try and determine what kind of browser made the request.
Q 5 - You are developing an ASP.NET MVC application. You have a set of requirements to create a help section for remote users. Your typical help scheme is help/desktop or help/mobile, so logically this section should be help/remote. The change board wants the links in the application to point to the default support site. Which code segment would you use?
B - routes.MapRoute( "remote", "help/remote",new { controller = "support", action = "Index" });
C - routes.MapRoute( "remote", "help",new { controller = "support", action = "Index" });
D - routes.MapRoute( "remote", "remote/help",new { controller = "support", action = "Index" });
Answer : B
Explanation
B.This is how you add an additional route and point to a different controller.
Q 6 - You want to implement bundling and minification in your site. What are some of the potential problems you need to be aware of? (Choose all that apply.)
A - None; there is no condition in which this is a poor decision.
C - You should bundle and minimize scripts and CSS files together for maximum effectiveness.
D - Not bundling logically linked scripts together can have a negative effect on performance.
Answer : E
Explanation
E.Bundling every script into a single large file might decrease the effective- ness of concurrent downloading.Not separating scripts logically might lead to the user downloading scripts that will never be used. Although the download experience is maximized, it does not make sense to download unused scripts.
Q 7 - Using custom error pages provides a lot of flexibility to an application because it allows for a consistent user experience even when the application has a problem. To take full advantage of this flexibility, you need to be able to create the pages and configure the application to use these pages. What code will provide custom error pages for 404 errors and general exceptions?
Answer : B
Explanation
B.This example shows the 404 error status and it sets the default error han- dler to the server error action
Q 8 - What interfaces or classes should be implemented or inherited when creating custom authentication that is based on a non-Windows, third-party provider? (Choose all that apply.)
Answer : E
Explanation
E.IIdentity describes the user that was authenticated.IPrincipal provides the security context of the user on whose behalf the code is running.
Q 9 - Which of the following statement is false about MVC in .NET?
A - Complete control over your HTML Markup
B - Makes Test Driven Development (TDD) very difficult
C - Allows you to create SEO-friendly URLs for your site
Answer : B
Explanation
B.Makes Test Driven Development (TDD) very difficult
Q 10 - Where are routes registered in ASP.NET MVC Application?
Answer : C
Explanation
C.Routes are configured in Global.ascx in mvc