- OBIEE - Home
- OBIEE - Data Warehouse
- OBIEE - Dimensional Modeling
- OBIEE - Schema
- OBIEE - Basics
- OBIEE - Components
- OBIEE - Architecture
- OBIEE - Repositories
- OBIEE - Business Layer
- OBIEE - Presentation Layer
- OBIEE - Testing Repository
- OBIEE - Multiple Logical Table
- OBIEE - Calculation Measures
- OBIEE - Dimension Hierarchies
- OBIEE - Level-Based Measures
- OBIEE - Aggregates
- OBIEE - Variables
- OBIEE - Dashboards
- OBIEE - Filters
- OBIEE - Views
- OBIEE - Prompts
- OBIEE - Security
- OBIEE - Administration
OBIEE Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to OBIEE. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following component takes the request from users via browser and pass all requests to OBIEE server?
Answer : A
Explanation
OBIEE Presentation Server
It takes the request from users via browser and pass all requests to OBIEE server.
Q 2 - While creating a new repository, which of the following meta types you can import?
Answer : E
Explanation
Accept the meta types you want to import → You can select Tables, Keys, Foreign Keys, System tables, Synonyms, Alias, Views, etc.
Q 3 - Which of the following layer of OBIEE repository contains information about data sources and is responsible for importing metadata from databases?
Answer : A
Q 4 - Logical and Complex joins are used in?
Answer : B
Explanation
Joins in this layer are Logical joins. It doesnt show expressions and tells the type of join between tables. It helps Oracle BI Server to understand the relationships between the various pieces of the business model.
Q 5 - Which of the following is faster method of creating Logical tables/objects in BMM layer?
A - Dragging Physical tables to Business Model
Answer : A
Explanation
Dragging Physical tables to Business Model which is the fastest way of defining Logical tables.
Q 6 - Which of the following can be used for performance optimization when table size is too large?
Answer : C
Explanation
You can also define a table as driving table from drop down list in Joining Manager, this is used for performance optimization when table size is too large.
Q 7 - What does LBM stands for?
Answer : B
Answer : C
Explanation
User has a logging level set to 0 and Administrator has a logging level set to 2.
Q 9 - Which of the following tool enables end users to run ad-hoc reports and analysis as per business requirement model?
Answer : C
Q 10 - If you are not able to view data of a Physical table, which of the following can be used?