QC Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to QC Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - What can be specified when using the Execution Flow tab of the Test Lab module? (Select three.)

  1. The parameters for a test set instance execution

  2. The condition for executing a test instance

  3. The test step executed in a test instance

  4. The requirements for executing a test instance

  5. The date of a test instance execution

  6. The time of a test instance execution

A - (2) (5) and (6) only

B - (1) (2) and (3) Only

C - (1) and(3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : A

Explanation

The conditions, the date and time of the test instance execution can be specified when using the Execution Flow tab

Q 2 - What are supported test types out-of-the-box? (Select three.)

  1. LOAD-TEST

  2. CAPACITY-TEST

  3. BLACK-BOX-TEST

  4. LR-SCENARIO

  5. QUICKTEST TEST

  6. MANUAL

A - (1) (2) and (3) only

B - (4) (5) and (6) Only

C - (1) (3) and (4) Only

D - (2) (4) and (6)

Answer : B

Explanation

Load Runner tests, HP QTP/UFT tests and Manual tests are supported by HP ALM.

Q 3 - What are the advantages of clearly and correctly defining requirements at the front end of a project? (Select three.)

  1. Sets clear expectations between stakeholders

  2. Improves the automated test performance

  3. Provides stakeholders with guidelines of what the priorities are

  4. Cuts waste and eliminates unnecessary expenditure

  5. Allows integration with external tools

  6. Eases the association between test sets and cycles

A - (1) (3) and (4) only

B - (2) (4) and (6) only

C - (1) (3) and (5) only

D (1) (2) and (6) only

Answer : A

Explanation

Advantages are : Sets clear expectations between stakeholders, Provides stakeholders with guidelines of what the priorities are and Cuts waste and eliminates unnecessary expenditure.

Q 4 - Which type of data from an Excel spreadsheet can be imported Into ALM? (Select three.)

  1. Requirements

  2. Tests

  3. Test instances

  4. Defects

  5. Baseline

  6. Test plan

A - (1) (2) and (3)

B - (1) (2) and (4)

C - (2) (4) and (6)

D - (1) (3) and (5)

Answer : B

Explanation

Requirements, Tests and defects can be imported to ALM via Excel plugin.

Q 5 - Which button should you use to link a test from the Test Plan Tree to a requirement?

A - Add to Requirements.

B - Add to Coverage.

C - Add to Link Tests.

D - Add to Req Coverage.

Answer : B

Explanation

Add to Coverage button should be used to link a test from the Test Plan Tree to a requirement.

Q 6 - Which factors affect time dependency when running the tests?

A - Schedule and time

B - Date and flow

C - Time and date

D - Schedule and flow

Answer : C

Explanation

Time and date are the factors that affect time dependency when running the tests.

Q 7 - ALM also features a sophisticated system for tracking application defects, enabling you to monitor defects closely from initial detection until resolution.

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

ALM features a sophisticated system for tracking application defects, enabling you to monitor defects closely from initial detection until resolution.

Answer : C

Explanation

By default, records appear in ALM according to the Order in which they were added.

Q 9 - You can search for a particular requirement in the requirements tree or in the requirements grid using the _________ command.

A - Search

B - Find

C - Look

D - Get

Answer : B

Explanation

You can search for a particular requirement in the requirements tree or in the requirements grid using the Find command.

Q 10 - The __________ link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

A - Missing risk assessment

B - Delinked assessment

C - Missing assessment

D - Traceability Assessment

Answer : C

Explanation

Missing assessment link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

qc_questions_answers.htm
Advertisements