- QTP - Home
- QTP - Introduction
- QTP - Test Automation
- QTP - Environment Setup
- QTP - Record and Play Back
- QTP - Object Repository
- QTP - Actions
- QTP - DataTables
- QTP - Checkpoints
- QTP - Synchronization
- QTP - Smart Identification
- QTP - Debugging
- QTP - Error Handling
- QTP - Recovery Scenarios
- QTP - Environment Variables
- QTP - Library Files
- QTP - Test Results
- QTP - GUI Objects
- QTP - Virtual Objects
- QTP - Accessing Databases
- QTP - Working with XML
- QTP - Descriptive Programming
- QTP - Automation Object Model
- QTP - Frameworks
- QTP - Designing a Framework
QTP Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to QTP Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following statement can be used if you want a run session to wait until the a webedit field is enabled?.
Browser("Browser").Page("Page").WebEdit("Edit").WaitProperty("disabled",0)
Browser("Browser").Page("Page").WebEdit("Edit").WaitProperty("disabled",1)
Browser("Browser").Page("Page").WebEdit("Edit").WaitProperty("enabled",1)
Browser("Browser").Page("Page").WebEdit("Edit").Enabled = True
Browser("Browser").Page("Page").WebEdit("Edit").Enabled(5)
Browser("Browser").Page("Page").WebEdit("Edit").Enabled = True
Answer : A
Explanation
You can either use enabled or disabled property to check whether webEdit field is enabled. if enabled value will be 1 else 0.
Q 2 - How can you remove a stored movie from the test result?
Selecting File > Remove Movie from Results.
Selecting Tools > Remove Movie from Results.
Delete physical movie file from the result location.
once recorded you can not remove the movie from test result.
Answer : C
Explanation
To remove recorded movie from the test result, you can either select Remove Movie from Results in File menu or you can delete the physical movie file at result location.
Q 3 - What is a UFT test comprised of?
B - calls to actions (reusable only)
Answer : A
Explanation
It comprises of calls to actions
Q 4 - What is compared in a bitmap checkpoint?
bits
RGB
pixels
text
jpegs
Answer : B
Explanation
Bitmap checkpoint compares pixels only.
Q 5 - Which feature requires a connection to ALM?
Version Control
Jump to Step
System Monitor
Save Test with Resources
Answer : C
Explanation
User has to connect to ALM if Version Control is enabled for the project.
Q 6 - Which statement will retrieve the test object's properties during the test run?
A - iCount = WebRadioGroup("seat").GetROProperty("Items Count")
B - WebRadioGroup("seat).CheckProperty("Items Count")
Answer : C
Explanation
GetTOProperties fetches test object's properties during the test run.
Q 7 - What are the options available to define a table checkpoint at 'define/modify row range' dialog box?
A - All Range, Visible Range and Another Range
B - All Rows, Visible Rows and Another Range
Answer : B
Explanation
There are three options are there to define table checkpoint row range All Rows, Visible Rows and Another Range
Q 8 - You can specify the maximum number of rows at Database checkpoint wizard, that you would like to limit the wizard to check or output. What is the maximum limit that you can specify here?
Answer : D
Explanation
You can specify a maximum of 32000 rows.
Q 9 - Which one of these statements is correct about Shared Repository?
A - Shared repository is difficult to maintain and can be used in multiple tests
B - Share repository is easy to maintain and cannot be used in multiple tests
C - Shared repository is easy to maintain and can be used in multiple tests
D - Shared repository is easy to maintain and can be used in a single test only.
Answer : C
Explanation
A Shared Object Repository is easy to maintain and can be used in multiple tests.
Q 10 - Which types of conflicts does the Objects Repositories Merge Tool detect?
A - same name different description, similar description
B - same name extra properties, different name same properties
Answer : A
Explanation
same name different description, similar description