- SAP ABAP - Home
- SAP ABAP - Overview
- SAP ABAP - Environment
- SAP ABAP - Screen Navigation
- SAP ABAP - Basic Syntax
- SAP ABAP - Data Types
- SAP ABAP - Variables
- SAP ABAP - Constants & Literals
- SAP ABAP - Operators
- SAP ABAP - Loop Control
- SAP ABAP - Decisions
- SAP ABAP - Strings
- SAP ABAP - Date & Time
- SAP ABAP - Formatting Data
- SAP ABAP - Exception Handling
- SAP ABAP - Dictionary
- SAP ABAP - Domains
- SAP ABAP - Data Elements
- SAP ABAP - Tables
- SAP ABAP - Structures
- SAP ABAP - Views
- SAP ABAP - Search Help
- SAP ABAP - Lock Objects
- SAP ABAP - Modularization
- SAP ABAP - Subroutines
- SAP ABAP - Macros
- SAP ABAP - Function Modules
- SAP ABAP - Include Programs
- SAP ABAP - Open SQL Overview
- SAP ABAP - Native SQL Overview
- SAP ABAP - Internal Tables
- SAP ABAP - Creating Internal Tables
- ABAP - Populating Internal Tables
- SAP ABAP - Copying Internal Tables
- SAP ABAP - Reading Internal Tables
- SAP ABAP - Deleting Internal Tables
- SAP ABAP - Object Orientation
- SAP ABAP - Objects
- SAP ABAP - Classes
- SAP ABAP - Inheritance
- SAP ABAP - Polymorphism
- SAP ABAP - Encapsulation
- SAP ABAP - Interfaces
- SAP ABAP - Object Events
- SAP ABAP - Report Programming
- SAP ABAP - Dialog Programming
- SAP ABAP - Smart Forms
- SAP ABAP - SAPscripts
- SAP ABAP - Customer Exits
- SAP ABAP - User Exits
- SAP ABAP - Business Add-Ins
- SAP ABAP - Web Dynpro
SAP ABAP Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP ABAP. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following Transaction code is used to compare the codes of a program on two systems?
Answer : D
Explanation
To compare the customizing settings between 2 systems/clients. Example when some transactions are behaving differently between systems/clients and you are suspecting that some of the customizing is missing from one of them.
T-CODE − SCU0 offers a flexible way to perform comparison include by selecting exactly which parts of the IMG (Implementation Guide) that require to be compared and also allows comparison results to be stored for later use and reference.
Q 2 - In an interactive reporting, how many lists can exist in parallel?
A - 2 Basic list and 20 secondary lists
B - 1 Basic list and 19 secondary lists
Answer : C
Q 3 - In a chained statement in ABAP program, which of the below syntax are used for writing the identical part, to separate variables and to end the statement?
Answer : A
Q 4 - Which of the below programs are directly executable and also known as Report?
Answer : C
Q 5 - To assign data type of another object to the declaring object, which of the following can be used?
Answer : A
Q 6 - If an error occurs during generation of subroutine pool, which of the below contains the name of the program in which the error possibly occurred?
Answer : B
Q 7 - Which of the following cannot be modified using an ABAP dictionary?
Answer : A
Q 8 - In SAP ABAP, SAP memory is a global memory whereas ABAP memory is local memory?
Answer : A
Q 9 - Which of the below work process in R/3 system provides lock mechanism?
Answer : C
Explanation
Dialog or Online (processes only one request at a time).
Update (primary or secondary)
Enqueue (Lock mechanism).
Spool (generated online or during back ground processing for printing).
Answer : A
Explanation
You can create ABAP/4 program which only contain subroutines.