- SAP Basis - Home
- SAP Basis - Overview
- SAP Basis - Installation of SAP GUI
- SAP Basis - GUI Selection
- System Landscape & Architecture
- Hardware & Software Installation
- SAP Basis - NW System
- SAP Basis - NW Architecture
- SAP Basis - SAP Client Administration
- SAP Basis - User Activities
- Number of Login Attempts
- SAP Basis - Job Processing
- Unscheduling a Background Job
- Monitoring a Background Job
- Deleting a Background Job
- SAP Basis - Managing Transports
- Managing Transport Routes
- SAP Basis - Patch Management
- SAP Basis - Importing A Queue
- Kernel Upgrade & Patching
- SAP Basis - System Monitoring
- SAP Basis - Remote Function Call
- RFC Between ECC & HANA
- SAP Basis - New Dimensional Product
SAP Basis Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Basis. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Managing batch job scheduling and replication is part of?
Answer : C
Explanation
Transport and Batch job Administrator −
- Managing batch job scheduling and replication
- Manage SAP Control access in system landscape
Q 2 - In SAP system, you can create multiple clients on a single instance. It also provides data security as one user will client cant see data of other user and also there is no need to install the software again?
Answer : A
Q 3 - Which of the following Transaction Code is used to create a copy of client in remote system?
Answer : B
Q 4 - In SAP system, you can set the number of incorrect login attempts and then system can?
Answer : C
Explanation
You can set the number of incorrect login attempts and then system can end the session or can also lock the user account if parameter value is set by Administrator.
Q 5 - While making an ABAP program to run in background job, Variant field is manadate and shouldnt be leave blank?
Answer : B
Q 6 - Which of the following subdirectory in SAP system is used to keep support packages before deployment?
Answer : A
Q 7 - Which of the following file under usr/sap/trans/bin directory which stores TMS configuration and is used by systems and domains for checking existing configurations?
Answer : C
Explanation
DOMAIN.CFG file is created under usr/sap/trans/bin directory which stores TMS configuration and is used by systems and domains for checking existing configurations.
Q 8 - In SAP system, all patches start with?
A - SPAK followed by Patch Type
B - SKAP followed by Patch Type
Answer : C
Explanation
All patches start with SAPK followed by patch type.
- ABAP (SAPKA620XXXX)
- BASIS (SAPKB620XXXX)
Q 9 - Which of the following level, data from separate client is kept separate from each other?
Answer : C
Q 10 - Which of the following Transaction code is used to monitor update processes?
Answer : C
Explanation
You can monitor update processes using the Transaction SM13. In User field enter * and click on Execute.
