SAP BW Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP BW. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following transaction can be used to adjust an infoset after making changes

A - RSISET

B - RSKC

C - RRBS

D - none of the above

Answer : A

Explanation

RSISET transaction can be used to adjust changes in an infoset.

Q 2 - Which of the following component in BW architecture can be used for detailed storage of data and used for BEx reporting?

A - PSA

B - Operational Data Store

C - InfoCubes

D - Infoarea

Answer : B

Explanation

In SAP BW architecture, ODS can be used for detailed storage of data and used for BEx reporting. It exists between PSA and InfoCubes.

Q 3 - DB connect relies on ABAP stack and Universal Data connector is based on Java stack?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Both UD connect and DB connect are used for connection to any database system which is able to provide data for BI system. DB Connect relies on ABAP Stack of WAS and UD Connect is built on JAVA Stack of WAS.

Q 4 - Which of the following transaction code can be used for monitoring daily process chains?

A - RSPC1

B - RSPCM

C - RSPC

D - RZ20

Answer : B

Explanation

RSPC1: Display Process Chain

RSPCM: Monitoring Daily Process Chains

RSPC: Process Chain Maintenance

RZ20: Log for Process Chains

Q 5 - Which of the following represent key figures in SAP BW?

A - None

B - Total Revenue & Amount

C - Product ID

D - Calendar Year

E - Customer Name

Answer : B

Explanation

Key figures represent the measurable values on which you perform the analysis.

Q 6 - In SAP BW system, we perform ETL process to load the data to Persistent Storage area. Which of the following is true?

A - Transformation are used for data load

B - DTP is used for data load to PSA

C - DB connect is used to load the data to PSA

D - InfoPackage are used for data load to PSA

Answer : D

Explanation

To perform data load to persistence storage area, InfoPackage are used.

Q 7 - A Virtual Provider can be created to read the data from an external SAP system or from an external non SAP system?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can perform reporting on external SAP or non SAP data source using Virtual provider without storing data physically.

Q 8 - Which of the following defines the use of InfoSet?

A - When a Join is required

B - When a Union is required

C - Both

D - None of the above

Answer : A

Q 9 - Which of the following in BEx suite is used to create BI queries?

A - Query Designer

B - Report Designer

C - Web Application Designer

D - Web Analyzer

Answer : A

Explanation

Query Designer in BEx suite is used to create BI queries and is user friendly tool.

Q 10 - An authorization object S_RS_HIER is used for creating InfoCubes?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

S_RS_HIER: is related to hierarchies.

sap_bw_questions_answers.htm
Advertisements