- SAP FICO - Home
- SAP FI - Overview
- SAP FI - Submodules
- SAP FI - Company Basics
- SAP FI - Define Business Area
- SAP FI - Define Functional Area
- SAP FI - Define Credit Control
- SAP FI - General Ledger
- SAP FI - COA Group
- SAP FI - Retained Earnings Account
- SAP FI - G/L Account
- SAP FI - Block G/L Account
- SAP FI - Deleting G/L Accounts
- SAP FI - Financial Statement Version
- SAP FI - Journal Entry Posting
- SAP FI - Fiscal Year Variant
- SAP FI - Posting Period Variant
- SAP FI - Field Status Variant
- SAP FI - Field Status Group
- SAP FI - Define Posting Keys
- SAP FI - Define Document Type
- SAP FI - Document Number Ranges
- SAP FI - Post with Reference
- SAP FI - Hold a G/L Document Posting
- SAP FI - Park a G/L Document Posting
- SAP FI - G/L Reporting
- SAP FI - Accounts Receivable
- SAP FI - Customer Master Data
- SAP FI - Block a Customer
- SAP FI - Delete a Customer
- SAP FI - Customer Account Group
- SAP FI - One-Time Customer Master
- SAP FI - Post a Sales Invoice
- SAP FI - Document Reversal
- SAP FI - Sales Returns
- SAP FI - Post Incoming Payment
- SAP FI - Foreign Currency Invoice
- SAP FI - Incoming Partial Payments
- SAP FI - Reset AR Cleared Items
- SAP FI - Credit Control
- SAP FI - Accounts Payable
- SAP FI - Create a Vendor
- SAP FI - Create Vendor Acct Group
- SAP FI - Display Changed Fields
- SAP FI - Block a Vendor
- SAP FI - Delete a Vendor
- SAP FI - One-Time Vendor
- SAP FI - Post Purchase Invoice
- SAP FI - Purchases Returns
- Post Outgoing Vendor Payment
- SAP FI - Foreign Currency Invoice
- Withholding Tax in vendor invoice
- SAP FI - Outgoing Partial Payments
- SAP FI - Reset AP Cleared Items
- SAP FI - Automatic Payment Run
- SAP FI - Posting Rounding Differences
- SAP FI - Month End Closing
- SAP FI - Dunning
- SAP FI - Exchange Rates
- SAP FI - Tables in Module
- SAP FI - AR Invoice Processes
- SAP FI - AR Account Analysis
- SAP FI - AR Reporting
- SAP FI - AA Overview
- SAP FI - AA Asset Explorer
- SAP FI - Cash Management
- SAP CO - Overview
- SAP CO - Submodules
- SAP CO - Cost Center
- SAP CO - Create Cost Center
- SAP CO – Post to a Cost Center
- SAP CO - Internal Orders
- SAP CO - Settlement of IO
- SAP CO - Profit Center
- SAP CO - Postings to Profit Center
- Profit Center Standard Hierarchy
- Assigning Cost to Profit Centers
- Assigning Materials to Profit Center
- SAP CO - Tables in Module
- SAP CO - Product Costing
- SAP CO - Profitability Analysis
- SAP CO - Planning Methods
- SAP FI - Integration
SAP FICO Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP FICO. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following statement is correct about Account Receivable and payables?
Answer : B
Explanation
This includes the detail of amount that is paid by customer and the amount that is paid by company to the vendors. In other words AP includes all the vendor transactions and AR includes all the customer transactions.
Q 2 - Which of the following is used to differentiate transactions that comes from different line of business in a company?
Answer : A
Q 3 - To effectively manage and control large number of G/L accounts, you can use Chart of accounts group?
Answer : A
Q 4 - Which of the following can be maintained in GL account and defines the fields while posting to the GL account?
Answer : B
Explanation
Field status variant will have filed status groups. Filed status group is maintained in GL account and It defines the fields while posting to the GL.
Q 5 - An Accountant has an authority to post documents to a maximum amount $4000, now he has to feed a document with an amount of $6000 for which he does not have the authority. Which of the following options allows an accountant to save the document but the amount is not posted in the G/L accounts?
A - Park a G/L Document Posting
Answer : A
Explanation
This allows to review the document later reviewed by higher authority Personnel who has appropriate posting amount authorization. Once approved, the document is posted in G/L accounts.
Q 6 - You can reverse an incorrect document and can also clear the open items. A document can only be reversed?
A - It contains no cleared items
B - It contains only customer, vendor, and G/L account items
C - It was posted with Financial Accounting
D - All entered values (such as business area, cost center, and tax code) are still valid
Answer : E
Explanation
You can also reverse an incorrect document and can also clear the open items. A document can only be reversed if −
- It contains no cleared items
- It contains only customer, vendor, and G/L account items
- It was posted with Financial Accounting
- All entered values (such as business area, cost center, and tax code) are still valid
How to reverse a document in SAP FI?
T-code: FB08
Q 7 - There is a customer with an outstanding amount of 1500 and makes a payment of 500 then there will two separate open items of 1500 Debit and 500 Credit in FI system?
Answer : C
Explanation
In SAP FI, you can also post partial payments from customer. These partial payments are posted as separate open items.
Customer can see clearly what all invoice has been issued to customer and what payments he has made. But it keeps the multiple open items, until the invoice is fully paid/ cleared.
Q 8 - Which of the following t-code can be used to post incoming payment?
Answer : B
Q 9 - Which of the following documents is/are not covered by dunning system?
A - Open A/R invoices, including invoices that are partially credited or partially paid
B - Invoices that include installments
Answer : D
Explanation
The dunning system covers below documents −
- Open A/R invoices, including invoices that are partially credited or partially paid
- Invoices that include installments
- A/R credit memos
- Incoming payments that are not based on invoices
Q 10 - Which of the following is not a submodule of SAP controlling system?
Answer : D
Explanation
Following are key submodules of SAP controlling system −
- Cost Element Accounting
- Cost Center Accounting
- Activity-Based-Accounting
- Internal Orders
Product Cost Controlling −
- Profitability Analysis
- Profit Center Accounting