SAP Fiori Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Fiori. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In SAP Fiori, which of the following technology provides a viable option for creating a secure SSO infrastructure if you're considering extending single sign-on to extranet or cross-company scenarios?

A - SAP Single Sign on

B - X.509 certificates

C - Kerberos

D - Window AD authentication

Answer : B

Explanation

X.509 certificates

Q 2 - You can implement enhanced security in SAP Back end server while configuring Central Hub deployment of NetWeaver gateway. Which of the following allow you to implement this?

A - As Gateway is configured multiple times

B - Business suite and NW gateway are deployed on same server

C - Business logic and Backend data from UI layer

D - It is recommended for test environment

Answer : C

Explanation

UI layer and SAP NetWeaver gateway is contained in ABAP Front-end server. The ABAP back end server contains business logic and back end data. Separating business logic and back end data from UI layer has below advantages −

Single Point of maintenance for UI issues- such as browser support and updated version of SAP UI5 libraries.

Central place for theming and branding SAP Fiori Apps. Routing and composition of multiple backend systems is supported.

Single Point of access to backend systems and enhanced security because of no direct access to backend system. SAP recommends Central Hub deployment especially for Productive environment. Separate NetWeaver Gateway system is required.

Q 3 - In SAP Fiori Analytical apps, which of the below is integrated with SAP HANA XS engine?

A - SAP HANA database

B - Web server in SAP HANA

C - Application server

D - All of the above

Answer : A

Q 4 - To check the total of Work Items which have been set as complete or done and not incomplete, which of the following transaction is used?

A - SWI2_ADM1

B - SWI2_DURA

C - SWI2_ diag

D - SWI2_FREQ

Answer : B

Q 5 - To create Business Add-In (BAdI), which of the below transaction is used?

A - SE 19

B - SE 80

C - SE 18

D - SE 38

Answer : C

Q 6 - GW_CORE and IW_BEP components are installed on the same ABAP system. To expose Gateway service, which of the following system alias should be used?

A - Remote

B - Local

C - <Client> <SID>

D - <SID> <Client>

Answer : B

Explanation

If the GW_CORE and IW_BEP components are installed on the same ABAP system, then the system alias will probably be LOCAL.

Q 7 - To modify Transactional Apps, which of the following transaction should be used?

A - Launchpad Customizing (LPD_CUST)

B - Search Modeler (ESH_MODELER)

C - ABAP Dictionary (SE11)

D - Role Maintenance (PFCG)

Answer : C

Explanation

To modify Transactional applications, you need to modify below 2 transactions −

ABAP Dictionary (SE11)

ABAP Navigator (SE80)

Q 8 - Which of the following transaction is used to activate ICF service in SAP Fiori?

A - PFCG

B - SE80

C - SICF

D - STFO

Answer : C

Q 9 - While configuring Analytical apps, which of the following tools can be used to deploy HANA specific software components?

A - Software Update Manager SUM

B - SAP HANA Live

C - SAP Market Place

D - SAP Life Cycle Manager

Answer : D

Q 10 - Which of the following authentication type is used by SAP Fiori Front end server for user authentication while launching a Fiori App?

A - Trusted RFC R/3

B - SSO

C - OData Service

D - HTTPS

Answer : B

Explanation

When a user launches an SAP Fiori app, the launch request is sent from the client to the ABAP front-end server by the SAP Fiori Launchpad. During launch, the ABAP front-end server authenticates the user by using one of the supported authentication and single sign-on (SSO) mechanisms.

sap_fiori_questions_answers.htm
Advertisements