- SAP HANA - Overview
- In-Memory Computing Engine
- SAP HANA - Studio
- Studio Administration View
- SAP HANA - System Monitor
- SAP HANA - Information Modeler
- SAP HANA - Core Architecture
- SAP HANA Modeling
- SAP HANA - Modeling
- SAP HANA - Data Warehouse
- SAP HANA - Tables
- SAP HANA - Packages
- SAP HANA - Attribute View
- SAP HANA - Analytic View
- SAP HANA - Calculation View
- SAP HANA - Analytic Privileges
- SAP HANA - Information Composer
- SAP HANA - Export and Import
- SAP HANA Reporting
- SAP HANA - Reporting View
- Bi 4.0 Connectivity to HANA Views
- SAP HANA - Crystal Reports
- SAP HANA - Excel Integration
- SAP HANA Security
- SAP HANA - Security Overview
- User Administration & Management
- SAP HANA - Authentications
- SAP HANA - Authorization methods
- SAP HANA - License Management
- SAP HANA - Auditing
- SAP HANA Data Replication
- SAP HANA - Data Replication Overview
- SAP HANA - ETL Based Replication
- SAP HANA - Log Based Replication
- SAP HANA - DXC Method
- SAP HANA - CTL Method
- SAP HANA - MDX Provider
- SAP HANA Monitoring
- SAP HANA - Monitoring and Alerting
- SAP HANA - Persistent Layer
- SAP HANA - Backup & Recovery
- SAP HANA - High Availability
- SAP HANA - Log Configuration
- SAP HANA SQL
- SAP HANA - SQL Overview
- SAP HANA - Data Types
- SAP HANA - SQL Operators
- SAP HANA - SQL Functions
- SAP HANA - SQL Expressions
- SAP HANA - SQL Stored Procedures
- SAP HANA - SQL Sequences
- SAP HANA - SQL Triggers
- SAP HANA - SQL Synonym
- SAP HANA - SQL Explain Plans
- SAP HANA - SQL Data Profiling
- SAP HANA - SQL Script
- SAP HANA Useful Resources
- SAP HANA - Questions and Answers
- SAP HANA - Quick Guide
- SAP HANA - Useful Resources
- SAP HANA - Discussion
SAP HANA Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP HANA. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - In SAP HANA Data replication, replicating data from a table in ECC system to HANA database, target table should have?
A - Equal number of columns in target table as of source system
B - Name of columns should be same in Target table
C - Target system data definition doesn't matter and it prints null for blank values
Answer : D
Explanation
Target table should have same columns and data types otherwise you can use a new template table option.
Q 2 - SAP HANA Administrator is using instance 00 to connect to HANA Studio. Which port is used in HANA system for this instance?
Answer : A
Explanation
- Port 3615 should be open to connect to Database
- Port 31015 Instance No 10
- Port 30015 Instance No 00
- SSh port should also be opened.
Q 3 - In SAP HANA database, while creating a new column base table we can define a null value for a Primary key?
Answer : B
Explanation
A Primary key is always unique and not null.
Q 4 - Which of the below component in HANA system architecture ensures database is restored to most recent state and ensures that all the transactions are completed?
A - Transaction and Session Management
Answer : D
Explanation
The database persistence layer is responsible for durability and atomicity of transactions.
It ensures that the database can be restored to the most recent committed state after a restart and that transactions are either completely executed or completely undone.
Q 5 - In SAP HANA Job based replication, which of the below can be used to add a schedule, to trace, monitor and error check a replication job?
B - Data Service Repository Manager
Answer : C
Explanation
Data Service Management Console You can trace, monitor, error check replication jobs in repository.
Q 6 - You have create a Universe on the top of HANA database to create reports in Web Intelligence. Which of the connection type can be used to publish Universe in Repository?
Answer : B
Explanation
.cns- connection type represents secured Repository connection that should be used to create Data foundation.
.cnx-represents local unsecured connection and if you use this connection while creating a Universe and while publishing Universe it will not allow you to publish that to repository.
Q 7 - Which of the below migration method in SAP HANA allows you to export multiple packages to remote HANA server?
Answer : D
Explanation
Delivery unit is a single Unit which can be mapped to multiple packages and can be exported as single entity so that all the packages assigned to Delivery Unit can be treated as single unit.
Users can use this option to export all the packages that make a delivery unit and the relevant objects contained in it to a HANA Server or to local Client location.
Q 8 - In SAP HANA Data Modeling, where do you define hierarchies, variables/parameters while creating a Modeling view?
Answer : A
Explanation
In Semantic, you can define Hierarchies, parameters/variables.
Q 9 - Which of the below Modeling view in SAP HANA is specifically designed to execute Star schema queries?
Answer : B
Explanation
Analytic views are designed to perform Star schema queries.
Analytic views contain atleast one fact table and multiple dimension tables with master data and perform calculations and aggregations.
They are similar to Info Cubes and Info objects in SAP BW.
Analytic views can be created on top of Attribute views and Fact tables and performs calculations like number of unit sold, total price, etc.
Q 10 - Which of the below user can access HANA system via HTTP/HTTPS applications and doesnt have access to create objects in schema in HANA database?
Answer : C
Explanation
Restricted users are those users who access HANA system with some applications and they dont have SQL privileges on HANA system. When these users are created they dont have any access initially.
If we compare restricted users with Standard users −
Restricted users cant create objects in HANA database or their own Schemas.
They dont have access to view any data in database as they dont have generic Public role added to profile like standard users.
They can connect to HANA database only using HTTP/HTTPS
