- SAP IDT – Home
- SAP IDT – Overview & User Interface
- SAP IDT – Resources
- SAP IDT – Creating Universe
- SAP IDT – .unv Universe Introduction
- Dealing With Published Universes
- SAP IDT – Projects
- SAP IDT – Managing Connections
- Managing Resources In Repository
- SAP IDT – Data Foundation Layer
- SAP IDT – Building Data Foundation
- SAP IDT – Qualifiers & Owners
- SAP IDT – Joins In Data Foundation
- SAP IDT – Business Layer
- SAP IDT – Business Layer Properties
- SAP IDT – Folders In Business Layer
- SAP IDT – Business Layer View
- Building Query In Query Panel
- Dependency Among Resources
- SAP IDT – Publishing
- SAP IDT – Security
- Running Query Published Universe
- SAP IDT – Format Editor Overview
SAP IDT Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP IDT. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following connection should be used to create a Universe to be published to resource repository?
Answer : A
Explanation
.cns - secured Repository connection
Q 2 - To design a Universe on SAP BW, you should use a data foundation based on single source enabled structure. All the tables and Joins in SAP BW are automatically imported to Data Foundation?
Answer : B
Explanation
If you want to use SAP BW to design a Universe, you should use a data foundation based on multi source enabled structure. All the tables and Joins in SAP BW are automatically imported to Data Foundation. When a Business Layer is created on Data Foundation, all objects are automatically moved to Business Layer.
Q 3 - In IDT Data Foundation, each row in table 1 matches one or more rows in table 2 and this properties is defined under Join Editor as?
Answer : B
Q 4 - Which of the following allows you to add the objects in the query and to preview the results to be used in BO tool?
Answer : C
Explanation
You can use query panel to create or preview queries on a Business Layer or on the top of Universe published in repository.
Q 5 - In which of the following Data warehousing scenarios, a fan trap normally doesnt occur?
A - DW based on Kimball model with direct join on fact tables
Answer : B
Q 6 - In SAP Dashboard, which of the following is not a format type to export under Export toolbar?
Answer : D
Explanation
Export Toolbar −
It contains button for exporting your model to different formats.
Q 7 - You want to specify currency symbol to show before the value, which of the following component property should be used?
Answer : C
Explanation
Go to Properties → Appearance → Text
Q 8 - Which of the following text component type allows you to add comments-explanation, help in a Dashboard?
Answer : B
Explanation
Label component allows you to add comments - explanation, help, etc.
Q 9 - Which of the following preview options is/are not available under SAP Dashboard?
Answer : D
Q 10 - Using ignore excel formula error options, you can make cells that contain invalid excel formulas as empty cells under Excel option?