- SAP MM- Home
- SAP MM - Overview
- SAP MM - Screen Navigation
- SAP MM - Procurement Process
- SAP MM - Organization Structure
- SAP MM - Enterprise Structure
- SAP MM - Defining Structure
- SAP MM - Organizational Units
- SAP MM - Master Data
- SAP MM - Purchase Info Record
- SAP MM - Source Determination/List
- SAP MM - Procurement Cycle
- SAP MM - Purchase Requisition
- SAP MM - Request for Quotation
- SAP MM - Outline Agreement
- SAP MM - Quota Arrangement
- SAP MM - Posting Period
- SAP MM - Purchase Order Types
- SAP MM - Inventory Management
- SAP MM - Invoice Verification
- SAP MM - Service Management
- SAP MM - Valuation
- SAP MM - Account Determination
- SAP MM - Configuration
- SAP MM - Transaction codes
SAP MM Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP MM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - The process of buying materials and obtaining services in SAP MM from vendors or dealers is procurement?
Answer : A
Q 2 - Material that is available at your store premises, however it still belongs to the vendor (seller)/Owner of the material is known as?
Answer : C
Explanation
Material that is available at our store premises, however it still belongs to the vendor (seller)/Owner of the material. If you utilize the material from consignment stocks, then you have to pay to the vendor.
Q 3 - Which of the following element is a commercial organizational unit in R/3 system and is at highest level in SAP system?
Answer : B
Q 4 - In SAP MM system, which of the following document type is used as reference document?
Answer : C
Q 5 - Which of the following is correct about movement type in SAP system?
A - Movement type influences the update of material stock account and consumption account?
B - Goods movement performed in Sales and Distribution is not considered as one movement type.
C - You can enter per material document only goods movements of one movement type.
Answer : A
Q 6 - After processing of purchase order by vendor, material is delivered to ordering party and this process is called as goods receipt?
Answer : A
Q 7 - Scheduling agreement is a long term outline agreement between vendor and ordering party over a predefined material or service which are procured on predetermined dates over a framework of time?
Answer : A
Explanation
Scheduling agreement is a long term outline agreement between vendor and ordering party over a predefined material or service which are procured on predetermined dates over a framework of time. Scheduling agreement can be created by following two steps −
- Creating scheduling agreement
- Maintain scheduling lines for the agreement
Q 8 - While performing invoice verification, system picks the rate at which tax is calculated from vendor master record?
Answer : B
Q 9 - Stock need to be blocked in advance so that it can be available at a particular point of time. This is known as?
Answer : B
Answer : A
Explanation
You can make changes to Purchase Order when it is released. When it is significant change it will retrigger approval cycle.
