- SAP PI - Home
- SAP PI - Introduction
- SAP PI - Installation Options
- SAP PI - Netweaver PI Architecture
- SAP PI - UI Tools
- SAP PI - Home Page
- SAP PI - System Landscape Directory
- SAP PI - Communication
- SAP PI - Securing Objects
- SAP PI - Creating Objects
- SAP PI - Modeling Scenarios
- SAP PI - Design Objects
- SAP PI - Display Design Objects
- SAP PI - Integration Scenarios
- SAP PI - File to File Scenario
- SAP PI - Creating Service Interface
- SAP PI - Creating Message Mapping
- Creating Operation Mapping
- Creating a Communication Channel
- Creating Integrated Configuration
- SAP PI - Connectivity
- SAP PI - ccBPM Overview
- SAP PI - ccBPM Configuration
- Monitoring Integration Processes
- SAP PI - Web Services
SAP PI Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PI. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is not a capability of SAP PI system?
Answer : D
Explanation
Connectivity
Using SAP PI, you can connect different applications and systems that has different technical way of communication. It provides you with variety of adapters that allows you to connect applications based on different protocols like HTTPS or Remote Function call RFC.
Routing
Routing define the rules for flow of messages between different systems at run time.
Mapping
As SAP PI is used to connect different applications or systems in a distributed environment that can be set up between different companies so there is a possibility that structure of data exchange between two components differs from each other.
Mapping determines structure of data in a source system to structure of data in target system and conversion rules that are applied on data between source and target system.
Q 2 - In SAP PI system, which of the following acknowledgement type is available for asynchronous communication?
Answer : D
Q 3 - Which of the following Web-services-related protocol is supported by SAP Net Weaver PI 7.31?
Answer : D
Q 4 - In SAP Net Weaver PI single-stack installation, which of the following is correct usage type?
Answer : C
Q 5 - In SAP PI system, which of the following design objects are not mandatory?
Answer : D
Explanation
Below table defines common design objects, their functions and use in a scenario −
| Design Object | Mandatory | Function |
|---|---|---|
| Integration scenarios | No | It is used to bundle all necessary design objects |
| Message types | Yes | It is used to encapsulate data types |
| Data types | Yes | It is used to describe structure of data to be exchanged |
| Service Interfaces | Yes | It encapsulates message types and parameters |
| Mapping | No | Mapping of message |
| Integration processes | No | It defines ccBPM workflows |
Q 6 - In SAP PI system, file to file scenario is used?
A - To transfer software components in SLD
B - Converting source structure to target structure
Answer : C
Explanation
In SAP PI file to file scenario, we transfer a file from source system to target system. Once the components are built in SAP PI, you can transfer a file in SAP PI system by creating objects in Enterprise Service builder.
Q 7 - Which of the following is not a characteristic of communication pattern?
A - Notification patters in unidirectional asynchronous message
B - It is process of transferring a message
C - It processes multiple inbound messages in independent systems.
Answer : C
Q 8 - In an Inbound IDOC process, you dont need a partner profile to determine further processing?
Answer : B
Q 9 - In SAP system, Proxies are standard interfaces provided by SAP that depend on the HTTP protocol. Which of the following cant be used to handle proxy?
Answer : C
Q 10 - Using SAP NetWeaver Gateway, you can allow applications to be consumed by popular devices through application-specific content not requiring routing across different backend?