- SAP PM - Home
- SAP PM - Overview
- SAP PM - Technical Objects
- SAP PM - Equipment Master Record
- Functions of Technical Objects
- SAP PM - Creating Multilingual Text
- SAP PM - Breakdown Maintenance
- SAP PM - Corrective Maintenance
- SAP PM - Creating/Planning MO
- SAP PM - Preventive Maintenance
- SAP PM - Maintenance Planning
- Project Oriented Maintenance
- SAP PM - Refurbishment Process
- SAP PM - Warranty Claim Processing
- Mobile Applications For EAM
- Work Clearance Management
- SAP PM - Information System
- Cross Application Time Sheet
- SAP PM - Single & Composite Roles
SAP PM Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following statement is incorrect about SAP Plant Maintenance?
B - Inspection is done to check the actual condition of a technical system.
D - Technical objects are used to define the machine types that exists in an organization.
Answer : C
Explanation
Decentralize Maintenance Planning
In this scenario, company consists of multiple plants and each plant acts as its own maintenance planning plant and in SAP system all plants are mentioned as maintenance planning plant.
Q 2 - In Preventive Maintenance, a multiple counter plan do not have their own maintenance strategy and have the cycle sets. They contain a combination of time-based and performance-based cycles?
Answer : A
Q 3 - What is the order type to perform Preventive Maintenance in Plant Maintenance?
Answer : C
Explanation
In SAP system, PM01 is the order type to perform Corrective maintenance and PM03 is for performing Preventive maintenance.
Q 4 - Which of the following submodule of Plant Maintenance is used to control and monitor the safety measures?
Answer : C
Explanation
Work Clearance Management in Plant Maintenance is used to control and monitor the safety measures. It provides safe working conditions for employees in the organization and to follow the environmental protection regulations.
Q 5 - Which of the following authorization profile in Work Clearance object is used to manage all authorizations for checks and simulations?
Answer : B
Q 6 - Arrange the below steps in correct sequence as part of Refurbishment process?
Uninstall the damaged Equipment from the Maintenance Plant.
Movement type 101, to move the material to Warehouse.
Creation of Refurbishment order to collect cost for the refurbishment activity.
When Refurbishment process is executed, state of material is changed from damaged to Refurbished.
Reinstallation of equipment in the Maintenance plant.
Answer : D
Q 7 - Which of the following is not a type of maintenance plan?
Answer : C
Q 8 - Which of the following shows an invalid warranty and negative checks are shown for Warranty claim results?
Answer : B
Explanation
- 00 shows a valid warranty and positive check result are shown.
- 03 shows an invalid warranty and negative check result are shown.
- 01 shows no warranty check possible since required measuring point is missing in the warranty claim.
- 02 shows no warranty check possible since required measurement document is missing in the system.
Q 9 - When you create a maintenance strategy plan for a Printer to be performed after 1 million copies, it is example of?
Answer : B
Q 10 - A Repair is known as- all measures which restore the ideal condition of a technical system?