- SAP PP - Home
- SAP PP - Introduction
- SAP PP - Common Tables
- SAP PP - Organization Structure
- Integration with Other Modules
- SAP PP - Master Data
- SAP PP - Bill of Materials
- SAP PP - Work Center
- SAP PP - Routing
- SAP PP - Demand Management
- SAP PP - Creating PIR
- Material Requirement Planning
- SAP PP - MRP List
- SAP PP - Long Term Planning
- SAP PP - Production Orders
- SAP PP - Production Order Change
- Production Order Confirmation
- Canceling Production Order
- SAP PP - Capacity Planning
- SAP PP - Capacity Leveling
- SAP PP - Goods Receipt
- SAP PP - Stock Overview
- SAP PP - Goods Issue
- SAP PP - Goods Issue Reversal
- SAP PP - Lean Manufacturing
- SAP PP - Reports
- SAP PP - Material Document List
- Stock of Multiple Materials
- List in Bill of Material
SAP PP Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PP. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following Transaction code can be used to check PP tables in SAP ECC system?
Answer : A
Q 2 - In PP, which of the following is not a valid category for BOM?
Answer : D
Answer : A
Q 4 - Which of the following movement type is used for Goods Receipt in to Warehouse?
Answer : A
Q 5 - Long Term Planning is not actual run but is used to see if all capacity requirement can be fulfilled and you can also transfer simulative area to operative area if requirements are fulfilled?
Answer : A
Explanation
Long term planning in SAP PP is used to check future demands at all Bill of Material level. You can check the current capacity and vendor ability to provide the material in required time period.
This is not actual run but is used to see if all capacity requirement can be fulfilled and you can also transfer simulative area to operative area if requirements are fulfilled.
Q 6 - Which of the following Transaction code is used to display Production Lot?
Answer : B
Q 7 - Simulative planning is performed only for long duration and it is not performed for short term and when there is no time restriction?
Answer : B
Q 8 - To check the available stock at any point of time, which of the following can be used?
Answer : B
Explanation
You can use Stock overview to check the available stock at any point of time. Stock overview can be checked using T-Code: MMBE or go to Logistics → Materials Management → Inventory Management → Environment → Stock → Stock Overview
Q 9 - Material Requirement Planning can be performed at?
Answer : A
Q 10 - Which of the following Transaction can be used confirm a Production Order and for Goods movement?
Answer : C
Explanation
To confirm Production Order, use T-code: CO15
You can perform following activities −
- Generate confirmation document
- Consume raw materials or semi-finished goods
- Good receipt of finished goods or semi-finished goods