- SAP PS - Home
- SAP PS - Overview
- Integration with ERP Modules
- Organization Structure Elements
- SAP PS - Currencies
- SAP PS - What is a Project?
- SAP PS - Defining Special Characters
- SAP PS - Status Profile
- SAP PS - Selection Profile
- SAP PS - Project Profile
- SAP PS - Settlement Profile
- SAP PS - Network Profile
- SAP PS - Network Type
- Person Responsible for Work Center
- Maintain Activity Control Key
- SAP PS - Access Control List
- SAP PS - Cost Component
- SAP PS - Execution Service Profile
- SAP PS - Budget Management
- Number Ranges for Budgeting
- SAP PS - Revenues and Earnings
- SAP PS - Dates
- WBS Scheduling Parameters
- SAP PS - Material
- SAP PS - Versions
- SAP PS - Project Information System
- SAP PS - Consultant Responsibilities
SAP PS Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Arrange the below steps in correct order in Project implementation?
1. Create Project
2. Project Planning
3. Project Completion
4. Budgeting and Release
5. Project Implementation
6. Create Templates/WBS
Answer : B
Explanation
Below are the key steps involved in Project process flow:
- Create Templates/WBS
- Create Project
- Project Planning
- Budgeting and Release
- Project Implementation
- Project Completion
Q 2 - In Project system, it is also possible to assign any object currency to which of the following objects in the system?
Answer : E
Explanation
Object currency:
In Project system, it is also possible to assign any object currency to different objects in the system.
- WBS element
- Project definition
- Network header
- Network activity
Q 3 - Which of the following currency type costs and revenues are recorded as per currency of the business transaction?
Answer : D
Explanation
Transaction currency:
In this case, you use the costs and revenues from different business transactions are recorded as per currency of the business transaction.
Example:
You can take the currency of PO in which it is raised in the system
Q 4 - Which of the following is used to define the work order that has a structure in common with production, maintenance and inspection orders?
Answer : A
Q 5 - Which of the following organization element ae required for creation of project definition in SAP Project System?
Answer : B
Q 6 - You should change the keys related to costing sheet or the results analysis key as these cant change existing system?
Answer : B
Q 7 - Where do you control the budget for the project in SAP PS system?
Answer : D
Q 8 - In SAP PS system, a control key is identified by?
B - Three digit alphanumeric ID
Answer : C
Q 9 - Consider a user A is assigned to user group 1 that has read authorization for a PS object and user has change authorization for PS object. The user gets?
Answer : B
Explanation
Consider a user A is assigned to user group 1 that has read authorization for a PS object and user has change authorization for PS object. The user gets change authorization in this scenario.
Q 10 - Which of the following is an engine which is used to fill demand and supply gap of material?
Answer : C
Explanation
MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap. Issues & Receipts are called MRP Elements.