SAP QM Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP QM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following report can be used to check the number of times an item has been identified with a defect status?

A - Material Defects report

B - Vendor Defect report

C - Customer Defect report

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Material Defects report −

It can be used to check the number of times an item has been identified with a defect status.

Q 2 - Which of the following module is integrated with QM to manage the costs for defect control and non-confirmative costs in production process?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : D

Explanation

You can integrate SAP QM with controlling process to manage the costs for defect control and non-confirmative costs in production process.

Answer : D

Explanation

QMP stands for Quality Management Plan

Q 5 - When you chose a fixed sample and an attributive inspection for the valuation mode, you need to select following for sample data?

A - Enter the sample size and the acceptance number

B - Enter the sample size and the k-factor

C - Enter the sample size

D - Enter the inspection frequency

Answer : A

Explanation

Q 6 - Which of the following Transaction code is used to create an Inspection Plan?

A - QS21

B - QS31

C - QDV1

D - QP01

Answer : D

Q 7 - What is SAP inspection type used for final lot inspection?

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer : D

Q 8 - Which of the following Transaction code is used for scheduling UD for Production lot?

A - QA39

B - QA40

C - QA41

D - QA42

Answer : C

Q 9 - Which of the following control chart can be used for specifying tolerance and control the share of scrap?

A - Mean Value Chart

B - Statistical Chart

C - Acceptance Chart

D - All of the above

Answer : C

Q 10 - In QM process, when a task list is created for an inspection lot which of the following is available for inspection?

A - Plant

B - Company Code

C - Material

D - Handling Unit

Answer : C

sap_qm_questions_answers.htm
Advertisements