- SAP SCM - Home
- SAP SCM - Overview
- SAP SCM - Components
- SAP SCM - Benefits
- SAP SCM - Demand Management
- SAP SCM - Creating PIR
- Material Requirement Planning
- SAP SCM - Planned Order Creation
- Production Order Creation
- SAP SCM - Goods Issue
- Production Order Confirmation
- Production Order Cancellation
- SAP SCM - Integration
- SAP SCM - Integration Models
- SAP SCM - Master Data
- SAP SCM - Resources
- Production Data Structures
- Transfer Changed Master Data
- SAP SCM - Transfer Changed BOMs
- SAP SCM - Models and Versions
- SAP SCM - Applications
- Advanced Planning Optimization
- SAP SCM - Extended Warehouse
- Transportation Management
- Supply Network Collaboration
- Forecasting & Replenishment
- Consultant Responsibilities
SAP SCM Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SCM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Answer : D
Explanation
SAP Supply Chain Management is one of the key module in SAP ERP and controls Production Planning, business forecasting and demand planning, and helps the organization to manage their supply chain process in a dynamic environment.
Q 2 - In MTO planning strategy, finish products are not produced until you receive sales order from a customer?
Answer : A
Q 3 - Quality is defined by the customer as?
A - an unrealistic definition of quality
B - a user based definition of quality
Answer : B
Q 4 - Which of the following transaction code is used to create Planned Independent Requirement PIR?
Answer : A
Explanation
Use T-code MD61 or go to Logistics → Production → Production Planning → Demand Management → Planned Independent Requirements → Create
Q 6 - Which of the following represents the active model and the active planning version?
A - model 000 and planning version 000
B - model 111 and planning version 111
Answer : A
Explanation
Active model and the active planning version- model 000 and planning version 000 respectively.
Q 7 - Which of the following is not a valid PDS usage type?
A - PDS for Production and Detailed Planning
Answer : E
Q 8 - Which of the following is not a member of SCM process normally?
Answer : D
Q 9 - After MRP run, which of the following gets created in Planning?
Answer : A
Q 10 - When goods are issued, system decreases the inventory of components at the storage location in Production Planning system?