SAP SD Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SD. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is not a partner function for partner type Customer (CU)?

A - Sold to Party

B - Ship to Party

C - Contact Person

D - Payer

E - Bill to Party

Answer : C

Explanation

Partner function for partner type Customer (CU)

  • Sold-To-Party
  • Ship-To Party
  • Bill-To-Party
  • Payer

Q 2 - To perform availability check in Sales area life cycle, which of the following object of enterprise structure is used?

A - Company Code

B - Customer Master

C - Sales Personnel

D - Plant

E - Sales Organization

Answer : D

Q 3 - Which of the following module provides an option of creating email list for the customer and directly sending mails for new leads?

A - Sales Support

B - Billing Related

C - Inquiry

D - Sales Order

E - Quotation Management

Answer : A

Explanation

Sales support is one of the key component in Sales and Distribution SD module. It is also called computer Aided Selling SD-CAS.

This module helps organizations to create new sales, tracking of existing sales, and performance and eventually help in improving marketing and sales in an organization.

SAP SD Sales support module provides an option of creating email list for the customer and directly sending mails for new leads.

Q 5 - Which of the following reference status in the copied item tells that an item has not been copied?

A - Not Relevant

B - Not Referenced

C - Partially referenced

D - Fully referenced

Answer : B

Explanation

Below status can be possible for an item −

Not relevant − it tells if an item is not relevant for copying

Not referenced − it tells an item has not been copied.

Partially referenced − it tell if an item quantity was is fully copied.

Fully referenced − It tells if an entire item quantity has been copied or not and an item cannot be referenced further

Q 6 - In SAP system, when customer master is changed, these changes are reflected in which of the following fields?

A - Yes, all the fields to existing orders

B - Yes but only address is copied to existing orders

C - Changes only application to new orders

D - None of these

Answer : B

Q 7 - Post Good Issue PGI is last step in delivery processing and in this goods ownership is moved to the customer and stock is updated as per delivery?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : D

Explanation

Picking of goods is done in SAP warehouse management system and is done via transfer order. Transfer order is for picking list and to withdraw the goods from the stock.

There are three types of Picking −

  • Picking of goods individually
  • Picking as per defined intervals
  • Automatic Picking in SAP SD module

Q 9 - To avoid Post Goods Issue without stock, you can do this by not allowing negative inventory in MM?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : B

Explanation

Dynamic Credit Limit Determination

It is used to determine credit limit of customer by considering horizon period −

  • Open Document
  • Open Deliveries
  • Open Billings
  • Open Items
  • Horizon Period

Now if horizon period is defined as 4 month, system will not consider these document for 4 months.

sap_sd_questions_answers.htm
Advertisements