SAP Solman Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Solman. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following are supported browsers for SAP Solution Manager?

A - Microsoft IE

B - Mozilla Firefox

C - Google Chrome

D - Apple Safari

E - All of the above

Answer : E

Explanation

  • Microsoft Internet Explorer
    • IE11 Desktop (recommended)
    • IE7-IE10 until Jan 2016
  • Mozilla Firefox
    • Latest Extended Support Release Cycle (SAP recommended)
    • Latest Rapid Release Cycle (a backup browser is needed)
  • Google Chrome
    • Latest Release Cycle for Windows
  • Apple Safari
    • On OS X for 3 years from version release date

Q 2 - While defining Business blue print, you have to select source system, which of the following is an available option?

A - Business Process Repository

B - Project

C - Solution

D - A & B

E - A, B & C

Answer : E

Q 3 - Which of the following Transaction code can be used to release a task?

A - SE03

B - SE05

C - SE07

D - SE09

Answer : D

Q 4 - In SAP Solman, Landscape management database LMDB gets all its information from -------------- where all the system register itself?

A - Process Integration

B - System Landscape Directory

C - Technical Monitoring

D - Software Update Manager

Answer : B

Explanation

LMDB gets all the information from the System Landscape Directory SLD where all the system register itself. Most of the technical systems contains data suppliers that provides direct information to SLD for registration.

Q 5 - In SAP Solman Technical Administration, which of the following option provides central access to administrative task?

A - Task Inbox

B - Work Mode Management

C - MDM Administration

D - IT Calendar

Answer : A

Q 6 - Which of the following work center in SAP Solman you should use to access SAP Solman Selfmonitoring alerts and notifications?

A - Technical Administration

B - Solution Manager Administration

C - System Monitoring

D - Implementation/Upgrade

Answer : B

Explanation

You can perform following operations activities in Administration Work Center in SAP Solution Manager −

To monitor large number of alert types, monitoring of applications to identify key problems early on, and alerting infrastructure.

Q 7 - To release the templates for projects, which of the following option you should enable?

A - Global Rollout Functionality is Active

B - Change Visibility

C - Global Attribute

D - Scenario Name

Answer : B

Q 8 - In SAP Solution Manager, you can use IT Task Management to manage objects- Technical system, databases by Operations team, which of the following Work Center is used for Task Management?

A - System Monitoring

B - Technical Monitoring

C - Technical Administration

D - Set Up

Answer : C

Q 9 - Which of the following processes in SAP Solman deals with importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes?

A - Incident Management

B - Business Process Operations

C - IT Task Management

D - Maintenance Management

Answer : D

Explanation

Maintenance Management includes importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes. This function allows you to perform multiple functions for system Landscape.

Q 10 - In SAP system, you can keep the data separate for different clients using?

A - At Operating System Level

B - At Kernel Level

C - At SLD level

D - None of these

Answer : B

sap_solman_questions_answers.htm
Advertisements