- SAP SRM - Home
- SAP SRM - Overview
- SAP SRM - Navigation
- SAP SRM - Functions
- SAP SRM - Software Components
- SAP SRM - Deployment Options
- SAP SRM - Contract Management
- SAP SRM - Creating Central Contract
- SAP SRM - Bid Invitation
- Quotation & Live Auction Cockpit
- SAP SRM - Procurement
- Invoicing And Purchase Order
- SAP SRM - Shopping Cart
- SAP SRM - Supplier Self-Service
- SAP SRM - Post Installation For LAC
- Configuring Single Sign-on
- SAP SRM - Supplier Evaluation
- SAP SRM - MDM Catalog Upgrade
- SAP SRM - Security
- SAP SRM - System Landscape
- Network & Communication Security
- SAP SRM - Auditing & Logging
SAP SRM Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SRM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Using which of the following function of SAP SRM, you can perform approval for Purchase Orders and allows organizations to perform good requisition easy and simple?
Answer : C
Explanation
Workflow
In SAP SRM, you can perform easy approvals of POs allows organization to perform goods requisition easy and simple.
Q 2 - Which of the following provides user with an option of real time bidding, real time monitoring and reverse auction options?
A - SAP NetWeaver Enterprise Portal
Answer : C
Explanation
LAC web presentation server is a J2ee based software application. This provides user with an option of real time bidding, real time monitoring and reverse auction options.
Q 3 - In SAP SRM, to perform tax calculation you have to create a shopping cart or raise a Purchase Order?
Answer : A
Q 4 - Which of the following is not a standard scenario that is available under Supplier Relationship Management?
Answer : C
Q 5 - In which of the following scenario, shopping cart and other processing is done in SRM system and only final invoice is sent to backend system for financial accounting?
Answer : C
Explanation
In a classic model, you create the shopping cart in SRM system and all other procurement process- PO, goods receipt, and follow up documents are worked in back end system.
In Extended classic scenario, shopping cart is created in SRM system and PO and follow up documents are also created in SRM and replicated in back end system.
In a standalone scenario, shopping cart and other processing is done in SRM system and only final invoice is sent to backend system for financial accounting.
Q 6 - Which of the following statement is correct about partner and customer?
A - Vendors are called partners and buyers are called customer
B - In SRM, all the stake holders are known as partners.
C - Buyers are called Partners and Suppliers are known as customer
Answer : B
Q 7 - To install Live Auction Cockpit LAC, which of the following deployment model can be used?
A - Live Auction Cockpit on Java Web Server
B - Live Auction Cockpit on ABAP Web Server
C - Live Auction Cockpit on Java Web Server in supplier self-services
D - Live Auction Cockpit on ABAP Web Server in supplier self-services
Answer : E
Explanation
LAC is deployed as part of the overall installation of SAP SRM with SAP NetWeaver Java Application Server (J2EE Engine). If you install the SRM ABAP system and J2EE Engine on the same machine, ABAP back-end system is the default data source, as desired. However, if you install the J2EE Engine on a separate machine, you must change the default setting and select the SRM ABAP back end as the data source for the J2EE Engine.
The following deployment options are available
- Live Auction Cockpit on Java Web Server
- Live Auction Cockpit on ABAP Web Server
- Live Auction Cockpit on Java Web Server in supplier self-services
- Live Auction Cockpit on ABAP Web Server in supplier self-services
Q 8 - In SAP SRM, Org structure is used to define attributes company code, cost centers and other attributes to define shopping experience of customer?
Answer : A
Q 9 - Consider a case when a customer uses only SAP FICO in backend, which of the following scenario is suitable for this condition?
Answer : A
Q 10 - In SAP SRM, where do you use service hierarchies?
A - In SUS for Sales Order creation
B - In SUS for Sales Order creation and Confirmation