SAP Web Dynpro Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Web Dynpro. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In Web Dynpro application based on MVC model, which of the following is used to ensure the representation of data in a web browser?

A - Model

B - View

C - Controller

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Web Dynpro applications are based on MVC model, whereas −

Model

This allows the access to back end data in a Web Dynpro application.

View

This is used to ensure the representation of data in a web browser.

Controller

This is used to control communication between Model and view where it takes input from users and get the processes data from model and displays the data in browser.

Q 2 - Which of the following can be used to navigate from one view to other view in Web Dynpro?

A - Controller

B - Inbound and Outbound plugs

C - View Set

D - Window

Answer : B

Explanation

You can navigate between different views using inbound and outbound plugs. The inbound and outbound plugs are part of view controller and inbound plug defines the starting point of view and outbound plug tells the subsequent view to be called.

Q 3 - In a Web Dynpro application, which of the following cardinality determines how many records can be stored in a node?

A - Collection Cardinality

B - Selection Cardinality

C - Stored Cardinality

D - None of these

Answer : A

Explanation

Collection cardinality specifies how many records that can be stored in a node.

Q 4 - In Web Dynpro ALV, what is the maximum number of rows can be visible at one time?

A - 500

B - 1000

C - 1500

D - 2000

Answer : B

Explanation

Web Dynpro ALV can handle large number of records but it can display maximum of 1000 rows in a screen.

Q 5 - In Web Dynpro, which of the following stores a single value at a time?

A - Node

B - Attribute

C - Window

D - None of these

Answer : A

Explanation

Node is a collection of attributes.

Q 6 - To create a service call, which of the following transaction code can be used to open wizard in Web Dynpro tools?

A - SE87

B - SE93

C - SE80

D - SE37

Answer : C

Explanation

You can call an existing functional module in a Web Dynpro component using a service call. To create a service call, you can use easy to use wizard in Web Dynpro tools.

You can launch the wizard in ABAP workbench to create a service call.

Run T-Code: SE80

Q 7 - To call one Web Dynpro application from another Web Dynpro application, which of the following method can be used to call the URL?

A - create_external_window

B - create_external_view

C - create_external_table

D - create_external_controller

Answer : A

Q 8 - To integrate message into message log, which of the following can be used?

A - Service Call

B - Inbound plug

C - Message Manager

D - Message Component

Answer : C

Explanation

You can use message manager to integrate message into message log. You can open message manager using Web Dynpro code wizard.

Q 9 - While performing tracing in Web Dynpro application, what is the default tracing level?

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : A

Explanation

Trace level default level is 1.

Q 10 - Which of the following is/are scenarios in Web Dynpro to create interactive forms?

A - Interactive Scenario

B - Print Scenario

C - Offline Scenario

D - Using digital signature

E - All of the above

Answer : E

Explanation

You can create forms based on Adobe software and can use in context for Web Dynpro user interfaces. You can integrate Adobe lifecycle development tool with ABAP editor to ease the development of user interface. Interactive forms using Adobe software allows you to create efficiently and easy development of UI elements.

Following scenario can be used for creating interactive forms −

  • Interactive Scenario
  • Print Scenario
  • Offline Scenario
  • Using digital signature
sap_web_dynpro_questions_answers.htm
Advertisements