- Struts2 - Home
- Struts2 - Basic MVC Architecture
- Struts2 - Overview
- Struts2 - Environment Setup
- Struts2 - Architecture
- Struts2 - Examples
- Struts2 - Configuration
- Struts2 - Actions
- Struts2 - Interceptors
- Struts2 - Result Types
- Struts2 - Value Stack/OGNL
- Struts2 - File Uploads
- Struts2 - Database Access
- Struts2 - Sending Email
- Struts2 - Validations
- Struts2 - Localization
- Struts2 - Type Conversion
- Struts2 - Themes/Templates
- Struts2 - Exception Handling
- Struts2 - Annotations
- Struts 2 Integrations
- Struts2 - Spring
- Struts2 - Tiles
- Struts2 - Hibernate
- Struts 2 Useful Resources
- Struts2 - Questions and Answers
- Struts2 - Quick Guide
- Struts2 - Useful Resources
- Struts2 - Discussion
Struts2 Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Struts2 Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is correct definition of model in MVC architecture?
A - The lowest level of the pattern which is responsible for maintaining data.
B - This is responsible for displaying all or a portion of the data to the user.
C - Software Code that controls the interactions between the Model and View.
Answer : A
Explanation
Model - The lowest level of the pattern which is responsible for maintaining data.
Answer : A
Explanation
The dispatcher result type is the default type and is used if no other result type is specified.
Q 3 - Which of the following is correct about redirect result type?
B - It is used to generate output using predefined templates.
Answer : C
Explanation
It calls the standard response.sendRedirect() method, causing the browser to create a new request to the given location.
Q 4 - Which of the following is correct about Struts 2 validation framework?
Answer : C
Explanation
Both of the above statements are correct.
Q 5 - Which class of struts is responsible to converts data types from string?
Answer : A
Explanation
StrutsTypeConverter class tells Struts how to convert Environment to a String and vice versa by overriding two methods convertFromString() and convertToString().
Q 6 - What is the purpose of @RegexFieldValidator annotation?
A - This annotation validates a string field using a regular expression.
B - This annotation checks that a field is a valid e-mail address if it contains a non-empty String.
C - This annotation validates a supplied regular expression.
D - This annotation checks that a numeric field has a value within a specified range.
Answer : A
Explanation
This annotation validates a string field using a regular expression.
Q 7 - What is the purpose of @CreateIfNull Annotation?
A - This annotation sets the CreateIfNull for type conversion.
B - This annotation is used to nest several annotations of same type.
C - This annotation can be used for custom validators.
D - This annotation is a marker annotation for type conversions at Type level.
Answer : A
Explanation
This annotation sets the CreateIfNull for type conversion. The CreateIfNull annotation must be applied at field or method level.
Q 8 - What is the purpose of @KeyProperty Annotation?
A - This annotation sets the CreateIfNull for type conversion.
B - This annotation sets the Element for type conversion.
C - This annotation sets the Key for type conversion.
D - This annotation sets the KeyProperty for type conversion.
Answer : D
Explanation
This annotation sets the KeyProperty for type conversion. The KeyProperty annotation must be applied at field or method level.
Q 9 - Which of the following tag is used to push value on stack for simplified usage?
Answer : D
Explanation
The push tag is used to push value on stack for simplified usage.
Q 10 - The web.xml configuration file is a J2EE configuration file that determines how elements of the HTTP request are processed by the servlet container.
Answer : B
Explanation
The web.xml configuration file is a J2EE configuration file that determines how elements of the HTTP request are processed by the servlet container.