- SVG - Home
- SVG - Overview
- SVG - Shapes
- SVG - Text
- SVG - Stroke
- SVG - Filters
- SVG - Patterns
- SVG - Gradients
- SVG - Interactivity
- SVG - Linking
- SVG - Loaders
- SVG - Dialog
- SVG - Icons
- SVG - Clock
- SVG - Drag
- SVG - Key point
- SVG - Maps
- SVG - amChart
- SVG - Graph
- SVG - Flat Surface Shade
- SVG - Image Filter
- SVG - Text Effects
- SVG - Text With CSS Effects
- SVG - Arrow Effects
- SVG - Brand Effects
- SVG - Gooey Effects
- SVG - Gradients Effects
- SVG - Playful Effects
- SVG - Scroll Effects
- SVG - Side Show Effects
- SVG - Tab Effects
- SVG - Raphael.js Effects
- SVG - Velocity.js Effects
- SVG - Walkway.js Effects
- SVG - zPath.js Effects
- SVG - Vague.js Effects
- SVG - Transformation Effects
- SVG - Full Screen Overlay Effects
- SVG - Lazylinepainter.js Effects
- SVG - Demo Game
- SVG - Real Time SVG AD
- SVG Useful Resources
- SVG - Questions and Answers
- SVG - Quick Guide
- SVG - Useful Resources
- SVG - Discussion
SVG - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SVG Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following tag of SVG is used to draw a circle?
Answer : A
Explanation
circle tag of SVG is used to draw a circle.
Q 2 - Which of the following tag of SVG is used to draw a free flow path?
Answer : C
Explanation
path tag of SVG is used to draw a free flow path.
Q 3 - Which of the following stroke property defines color of text, line or outline of any element?
Answer : A
Explanation
'stroke' property defines color of text, line or outline of any element.
Q 4 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of top left of the rectangle?
Answer : A
Explanation
x − x-axis co-ordinate of top left of the rectangle. Default is 0.
Q 5 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of the center of the circle?
Answer : B
Explanation
cx − x-axis co-ordinate of the center of the circle. Default is 0.
Q 6 - Which of the following command of path element creates a vertical line?
Answer : D
Explanation
V command of path element creates a vertical line.
Q 7 - When commands of Path element takes relative path?
A - When commands are in Upper case
Answer : B
Explanation
When commands are in Lower case, these represents relative path.
Q 8 - What is the default value of y-axis co-ordinate of center of the circle?
Answer : A
Explanation
Default value is 0.
Answer : A
Explanation
m command of path element move from one point to another point.
Answer : A
Explanation
s command of path element creates a smooth curve.