Web Services Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Web Services Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is a components of a Web Service architecture?
Answer : D
Explaination
All of the above options are components of a web service architecture.
Q 2 - Which of the following is the benefits of having XML based WEB services?
A - Using XML eliminates any networking, operating system, or platform binding.
B - Web Services based applications are highly interoperable application at their core level.
Answer : C
Explaination
Both of the above options are the benefits of having XML based WEB services.
Q 3 - Which of the following is correct about Service Description layer in Web Service Protocol Stack?
A - This layer is responsible for describing the public interface to a specific web service.
B - Currently, service description is handled via the Web Service Description Language (WSDL).
Answer : C
Explaination
Both of the above options are correct.
Q 4 - Which of the following is correct about XML RPC?
A - XML-RPC is a simple protocol that uses XML messages to perform RPCs.
B - XML-RPC is platform-independent.
Answer : D
Explaination
All of the above options are correct.
Q 5 - Which of the following is correct about WSDL?
A - WSDL is the standard format for describing a web service.
B - WSDL definition describes how to access a web service and what operations it will perform.
C - WSDL is a language for describing how to interface with XML-based services.
Answer : D
Explaination
All of the above options are correct.
Q 6 - Which of the following is correct about UDDI?
A - UDDI is seen with SOAP and WSDL as one of the three foundation standards of web services.
Answer : C
Explaination
Both of the above options are correct.
Answer : A
Explaination
Web Services is self-describing via a common XML grammar.
Q 8 - A web service takes the help of XML to describe the availability of service.
Answer : B
Explaination
A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.
Q 9 - The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.
Answer : A
Explaination
The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.
Q 10 - XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.
Answer : A
Explaination
XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.