Current Affairs Oct 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who among the following cricketers announced retirement from all forms of cricket including IPL?

A - Harbhajan Singh

B - Ab de Villiers

C - Ashish Nehra

D - Zulfiqar Babar

Answer : C

Q 2 - _________ State government launched Chief Minister's Skill Promotion and Skills Scheme to create job opportunities and training of youth.

A - Goa

B - Uttar Pradesh

C - Madhya Pradesh

D - Andhra Pradesh

Answer : C

Q 3 - The Royal Swedish Academy of Sciences decided to award the Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2017 to __________.

A - Barry C. Barish

B - Jacques Dubochet

C - Kazuo Ishiguro

D - Richard H. Thaler

Answer : D

Q 4 - Under fourth bi-monthly monetary policy released, Monetary Policy Committee (MPC) decided to keep the policy repo rate under the liquidity adjustment facility (LAF) unchanged at ____________.

A - 6.0%

B - 6.6%

C - 5%

D - 6.7%

Answer : A

Q 5 - The two-day International Conference on ‘Yoga for Wellness’ concluded in ________.

A - Bhutan

B - Delhi

C - Tibet

D - South Korea

Answer : B

Q 6 - Sri Meenakshi Sundareswarar temple was identified as ‘Swachh Iconic Place’ (cleanest place) in India. Temple is situated in__________.

A - Thiruvananthapuram, Kerala

B - Mumbai, Maharashtra

C - Madurai, Tamil Nadu

D - Bangalore, Karnataka

Answer : C

Q 7 - Who among the following was removed as a goodwill ambassador of WHO?

A - Robert Mugabe

B - Adhanom Ghebreyesus

C - Mukul Rohatgi

D - None

Answer : A

Q 8 - Govardhan Eco Village of Palghar district was honoured with the Green Platinum Award by the Indian Green Building Council. Palghar district is of in the state of ___________.

A - Maharashtra

B - Gujarat

C - Uttar Pradesh

D - Bihar

Answer : A

Q 9 - The Nobel Prize in Physics 2017 was given to __________.

A - Rainer Weiss

B - Barry C. Barish

C - Kip S. Thorne

D - All of these

Answer : D

Q 10 - ____________became first Laureus’ Indian Ambassador.

A - Yuvraj Singh

B - Kapil Dev

C - Virat Kohli

D - Sachin Tendulkar

Answer : A

Advertisements