Current Affairs September 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - __________became the third Indian to register a hat-trick in Test cricket.

A - Harbhajan Singh

B - Jasprit Bumrah

C - Rishabh Pant

D - Yuzvendra Chahal

Answer : B

Q 2 - __________government is planning to supply piped water to each and every household in the state by 2022.

A - Odisha

B - Uttar Pradesh

C - Punjab

D - Jammu and Kashmir

Answer : D

Q 3 - India finished medals tally with __ gold, __ silver and ___ bronze medals at ISSF World Cup in Rio De Janeiro.

A - 4,4,2

B - 7,5,2

C - 5,2,2

D - 2,2,5

Answer : C

Q 4 - Robert Mugabe who passed away recently was a famous __________.

A - Polish Politician

B - Zimbabwe Politician

C - Indian Politician

D - British Politician

Answer : B

Q 5 - The 24th World Energy Congress commenced in _______________.

A - Rome

B - Bali

C - Abu Dhabi

D - Paris

Answer : C

Q 6 - Former Union Minister Kalraj Mishra took oath of as 22nd governor of _______________.

A - Assam

B - Rajasthan

C - Mizoram

D - Bihar

Answer : B

Q 7 - ______________ became the first country in Asia to roll out plain cigarette packaging to reduce the appeal of smoking.

A - Bangladesh

B - Thailand

C - Malaysia

D - Sri Lanka

Answer : B

Q 8 - Madhav Apte who passed away recently, was a famous___________.

A - Cricketer

B - Cartoonist

C - Scientist

D - Politician

Answer : A

Q 9 - _______ state launched the Mukhyamantri Seva Sankalp Helpline, "1100" (Chief Minister's Service Resolution Helpline).

A - Telangana

B - Himachal Pradesh

C - Madhya Pradesh

D - Arunachal Pradesh

Answer : B

Q 10 - ________state decided to celebrate the year of 2020 as the Year of Artificial Intelligence.

A - Telangana

B - Tamil Nadu

C - West Bengal

D - Assam

Answer : A

Advertisements