- Aptitude - Home
- Aptitude - Overview
- Quantitative Aptitude
Pie Charts - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Pie Charts. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Directions: Study the following pie-charts carefully and answer the question that follows.
Q 1 - What is the individual proportion between number of understudy considering business in the years 2005 and 2006?
Answer - A
Explanation
required ratio= (1900*4/100)/ (2400*3/100) = 76:72=19:18.
Directions: Study the Pie-charts carefully and answer the questions that follow:
Q 2 - Which office has the most minimal number of men working in it?
Answer - D
Explanation
Marketing office: Aggregate no. of workers = (18/100*8450) = 1521 Number of ladies = (17/100*3500) = 595 Number of men = (1521-595) = 926 Showcasing division: Aggregate no. of workers = (22/100*8450) = 1859 Number of ladies = (23/100*3500) = 805 Number of men = (1859-805) = 1054 Administration Department Aggregate no. of workers = (12/100*8450) = 1014 Number of ladies = (14/100*3500) = 490 Number of men = (1014-490) = 524 Finance Department: Aggregate no. of workers = (14/100*8450) = 1183 Number of ladies = (25/100*3500) = 875 Number of men = (1183-875) = 308 I T Department: Aggregate no. of workers = (34/100*8450) = 2873 Number of ladies = (21/100*3500) = 735 Number of men = (2873-735) = 2138 Number of men in Finance division is 308.
Directions: The diagram given below depicts the sourced and uses of funds in a public Sector Enterprise. The total outlay is Rs. 4000 crore:
Q 3 - The aggregate money credits procured by the organization are around.
Answer - D
Explanation
Total money credits =7.1% of Rs 4000 crores= (7.1/100*4000) crores= 284 crores =285 crores.
Directions: Look at the pie-graphs given below and answer the question that follow:
Q 4 - What amount of cash fitting in with the venture portfolio was interest in state bonds?
Answer - A
Explanation
Investment in state Bonds =Rs (26/100*110500000)=Rs 28730000.
Directions: Study the Pie-Graph given below and answer the question that follows:
Q 5 - What is the monetary allowance evaluated by the family on dress and Grocery together?
Answer - A
Explanation
Budget estimate on clothing and grocery= (8+20)% of Rs. 32000 = Rs. (28/100*32000)= Rs. 8960
Directions: Study the Pie-Graph given below and answer the question that follows:
Q 6 - The family really paid Rs 4672 on Grocery. What is the distinction in the sums planned and spent on Grocery?
Answer - D
Explanation
According to budget, expenditure on grocery= (20/100*32000)= 6400 Rs. Required difference = Rs. (6400-4672) = Rs. 1728
Directions: Study the Pie-Graph given below and answer the question that follows:
Total Estimated Expenditure On decoration = Rs. 120000
Q 7 - What is the distinction in the sum evaluated by the family on inside adornment and draftsman expenses?
Answer - D
Explanation
(cost on interior decoration)- (Architect's fee)=(19-11)% of Rs.120000= (120000*8/100)= Rs. 9600
Directions: Study the Pie-Graph given below and answer the question that follows:
Q 8 - Which of the accompanying proclamations is genuine?
A - Higher rate of understudy have decided on open division when contrasted with that of Executives.
B - People in general division profession decision is more mainstream among guys than females.
C - The difference among guys and females about the profession decisions are not different.
D - The own business career decision is more mainstream among females than guys.
Answer - C
Explanation
Clearly, the statement (c) is true.
Directions: Study the Pie-Graph given below and answer the question that follows:
Q 9 - What percent of the aggregate weight of the human body is proportionate to the heaviness of the skin in the human body?
Answer - A
Explanation
Weight of skin = 1/10 of 16% of proteins = (1/10*16) % of human body = 1.6% of human body.
Directions: Study the Pie-Graph given below and answer the question that follows:
Q 10 -What amount have both organizations together spent on crude material?
Answer - C
Explanation
Amount spent by A on raw material =14% of Rs. 35750000 = Rs. (35750000*14/100) = Rs.5005000 Amount spent by B on raw material =32% of Rs. 40550000= Rs. (40550000*32/100) =Rs.12976000 Required amount = Rs. (5005000+12976000) = Rs. 17981000