- Verbal Ability - Home
- Verbal Ability - Overview
- Verbal Ability
Active & Passive Voice Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Active & Passive Voice. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - They will rebuild the entire block.
A - The entire block is being rebuilt.
B - The block may be rebuilt entirely.
Answer : D
Explanation
The action takes place in the future, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 2 - I ... to become successful.
Answer : A
Explanation
The action takes place in the present perfect
Q 3 - The inmates ... well by their caretakers.
Answer : A
Explanation
The action takes place in the past progressive, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 4 - Priyanka has solved the issue.
A - The issue have been solved by Priyanka.
B - The issue is solved by Priyanka.
Answer : C
Explanation
The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 5 - The cop arrested the robber.
A - The robber were arrested be the cop.
B - The robber was arrested be the cop.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the past, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 6 - The gymnasts had not done their pushups.
A - Their pushups had not been done.
B - Their pushups had been not done.
Answer : A
Explanation
The action takes place in the past perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 7 - Kundan will have reached home.
A - Home would have reached by Kundan.
B - Home would have been reached by Kundan.
Answer : C
Explanation
The action takes place in the future perfect progressive, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 8 - Ritesh can speak German.
A - German can spoken by Ritesh.
B - German can be spoke by Ritesh.
Answer : C
Explanation
The action takes place in the present, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 9 - There is no game to play.
A - To be played there is no game.
Answer : D
Explanation
The action takes place in the present, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 10 - We have launched a massive tribal welfare program.
A - A massive tribal welfare program is launched by us.
B - A massive tribal welfare program has been launched by us.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.