Verbal Ability - Determiners Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Determiners. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She goes to office with (she) uncle.

A - their

B - my

C - his

D - her

Answer : D

Explanation

My, his, her, their, our and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 2 - (It)... name is Bansi.

A - Their

B - Its

C - Our

D - Its

Answer : D

Explanation

My, his, her, their, our, its and other such usages are for denoting ownership as adjectives. Its is used to talk of ownership of a baby, animal or non-living thing.

Q 3 - She has a cat. ... name is Kitty.

A - Its

B - His

C - Hers

D - This

Answer : A

Explanation

Its is used to talk of ownership of a baby, animal or non-living thing.

Q 4 - Our neighbors are South Indians. ... family are from Chennai.

A - Their

B - His

C - Our

D - Your

Answer : A

Explanation

My, his, her, their, our and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 5 - She has broken ... tea-cup.

A - Mine

B - Her

C - Ours

D - Hers

Answer : B

Explanation

My, his, her, their, our and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 6 - You can't have any cake! It's all ...!

A - Theirs

B - They are

C - Theirss

D - Their

Answer : A

Explanation

Mine, ours, yours, theirs, hers and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 7 - My television set is fine, but ... is not working.

A - Her

B - His

C - Our

D - Theirs

Answer : D

Explanation

Mine, ours, yours, theirs, hers and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 8 - (Near) Jais portraits.

A - This is

B - That is

C - These are

D - Those are

Answer : A

Explanation

This is used for a singular object near to the speaker.

Q 9 - ... of these hairclips are blue, but I remember ordering only red.

A - Some

B - Any

C - None

D - All

Answer : A

Explanation

Some is used for less quantities of both countable and uncountable nouns.

Q 10 - ... of these oranges are orange. What a joke!

A - Some

B - Any

C - None

D - All

Answer : C

Explanation

None is used to choose nothing.

verbal_ability_determiners.htm
Advertisements