Verbal Ability - Nouns Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Nouns. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Replace the errors, if any, in the sentence with the suitable option:

Many great poets works are yet to be published.

A - Poets

B - Still

C - Work

D - Is

Answer : A

Explanation

Many is used with plural, not singular. In plural usage, apostrophe comes after the entire word (poets, not poets).

Q 2 - Replace the errors, if any, in the sentence with the suitable option:

To seize a foreign embassy and its inhabitants is flagrant disregard of diplomatic neutrality.

A - Seizes

B - Its

C - disregards

D - are

Answer : B

Explanation

Its means "belongs to it".

Q 3 - I hasn't got my camera, so I can't take ... photographs of birds.

A - a

B - the

C - an

D - no article

Answer : B

Explanation

Talking about specific photographs, hence the.

Q 4 - I haven't got a lot of

A - Energies

B - Times

C - Energys

D - Energy

Answer : D

Explanation

Words like milk, tea, energy are uncountable, hence they dont use plural form.

Q 5 - There are many church towards the south of England.

A - churchs

B - churchies

C - churches

D - churies

Answer : C

Explanation

The word many is plural, hence churches.

Q 6 - He considers Rajat as one of his biggest enemy.

A - enemys

B - enemies

C - enemyes

D - enemes

Answer : B

Explanation

The words one of his biggest implies one of a group, hence multiple enemies, so enemies.

Q 7 - Tom has bought a couple of ...

A - trouts

B - trout

C - trouts

D - trouts

Answer : C

Explanation

The word couple is plural, hence trouts.

Q 8 - He has a few ... among his students.

A - Japan

B - Japanese

C - Japani

D - Japanee

Answer : B

Explanation

The word Japanese is used the same way both in singular and plural form.

Q 9 - Chris shot three ...

A - duck

B - ducks

C - ducks

D - ducks

Answer : D

Explanation

The word three is plural, hence ducks.

Q 10 - Fill in the blanks using the correct form of the word in brackets:

The Judge wanted to know the names of all the ... (witness).

A - witness

B - witness

C - witnessesses

D - witnesses

Answer : D

Explanation

The word all is plural, hence D

verbal_ability_nouns.htm
Advertisements