- Verbal Ability - Home
- Verbal Ability - Overview
- Verbal Ability
Verbal Ability Punctuations Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Punctuations. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Select the correctly punctuated sentence
A - Their friend's apartment is in one of the town's posh locations.
B - Their friends' apartment is in one of the towns posh locations'.
C - Their friends' apartment is in one of the towns' posh locations.
D - Their friends' apartment is in one of the town's posh locations.
Answer : D
Explanation
Noun + s is used to describe possession and ownership. Plural nouns will have the following structure nouns + s
Q 2 - Select the correctly punctuated sentence
A - I like having; puri, pulses, cheese and vegetables.
B - I like having puri pulses cheese and vegetables.
Answer : C
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;
Q 3 - Select the correctly punctuated sentence
A - I love reading O Henry; English is a very expressive language.
B - I love reading O Henry English; is a very expressive language.
C - I love reading O Henry, English is a very expressive language.
D - I love reading O Henry English: is a very expressive language.
Answer : A
Explanation
';' is used to get a pause slightly longer than what ',' gives.
Q 4 - Select the correctly punctuated sentence
A - "I like this place," he said. "Theres so much greenery."
B - "I like this place," he said, Theres so much greenery."
Answer : A
Explanation
"" are used for mentioning direct quotations and sometimes, to sound sarcastic.
Q 5 - Select the correctly punctuated sentence
A - In the backpack there were: books, an iPod, and ear-plugs.
B - In the backpack were the following: books, an iPod, and ear-plugs.
C - In the backpack there were: books, an iPod, and ear-plugs.
D - In the backpack were the following: books, an iPod, and ear-plugs.
Answer : B
Explanation
: is used to start a list, however, the part of the sentence to the left of the colon is not dependent for complete meaning on the part of the sentence to the right of the colon, as there are only items listed to the right.
Q 6 - Select the correctly punctuated sentence
A - I just want to say to you: 'Get off my land.'
B - The pot contained: corn, water, and sugar.
C - These are my two favorite books: 'On the Road' and 'The Naked Lunch'.
Answer : A
Explanation
: is used to start a list, however, the part of the sentence to the left of the colon is not dependent for complete meaning on the part of the sentence to the right of the colon, as there are only items listed to the right.
Q 7 - Select the correctly punctuated sentence
A - Kabi hates household chores- he prefers someone else to do it.
B - Kabi hates household chores - too much like office work.
C - Kabi hates household chores- it makes him sick.
D - Kabi hates household chores- the wallpaper in her house is peeling.
Answer : B
Explanation
"-" is used as an additional part to the sentence, i.e., to provide more information in support or in relation to the main sentence.
Q 8 - Select the correctly punctuated sentence
A - Jospeh is a caring lad- humble and kind.
B - Jospeh is a caring lad-a gentle kid.
C - Jospeh is a caring lad- he brings me flowers.
D - Jospeh is a caring lad-I think he will become somebody for sure.
Answer : C
Explanation
"-" is used as an additional part to the sentence, i.e., to provide more information in support or in relation to the main sentence.
Q 9 - Select the correctly punctuated sentence
A - Jeena, a talented woman in the world of business are planning to run for president.
B - Jeena, a talented woman in the world of business, are planning to run for president.
C - Jeena a talented woman in the world of business, are planning to run for president.
D - Jeena a talented woman in the world of business are planning to run for president.
Answer : B
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;
Q 10 - Select the correctly punctuated sentence
A - I am staying home, and is going to meet her parents.
B - I am staying home, and my wife is going to meet her parents.
C - I am staying home and is going to meet her parents.
D - I am staying home, and my wife is going to meet her parents.
Answer : B
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;