Synonyms and Antonyms Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Synonyms and Antonyms. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Find the synonym of the following word

Vigorously

A - apathetic

B - steady

C - actively

D - dull

Answer : C

Explanation

It means to do something continuously.

Q 2 - Find the synonym of the following word

Altruistic

A - humanist

B - greedy

C - considerate

D - selfish

Answer : A

Explanation

It means person who loves to donate or do charity without selfish motives.

Q 3 - Find the synonym of the following word

Kinetic

A - peppy

B - apathetic

C - inactive

D - lethargic

Answer : A

Explanation

It means very active and energetic.

Q 4 - Find the synonym of the following word

Hierarchy

A - interruption

B - echelons

C - disorder

D - disorganization

Answer : B

Explanation

System in which people or objects are ranked one above another.

Q 5 - Find the synonym of the following word

Futile

A - unreal

B - practical

C - fruitful

D - useless

Answer : D

Explanation

Something that is pointless, fails to give any result.

Q 6 - Find the synonym of the following word

implemented

A - delay

B - stop

C - actualize

D - fail

Answer : C

Explanation

It means to put into action.

Q 7 - Find the synonym of the following word

Multifaceted

A - rigid

B - similar

C - dexterous

D - same

Answer : C

Explanation

It means versatile or an all-rounder.

Q 8 - Find the synonym of the following word

Docile

A - headstrong

B - unyielding

C - pliant

D - obedient

Answer : C

Explanation

Easily managed or well trained.

Q 9 - Find the synonym of the following word

Quiescent

A - energetic

B - operative

C - inactive

D - active

Answer : C

Explanation

It means staying motionless or taking rest or being dull and inactive.

Q 10 - Find the synonym of the following word

empathy

A - affinity

B - disagreement

C - discord

D - unfeelingness

Answer : A

Explanation

It means the feelings and attitude one has.

synonym_antonym_questions.htm
Advertisements