Verbal Ability - Quantifiers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Quantifiers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - He gave ... of us ripe mangoes from his own garden.

A - every

B - each

C - the whole

D - much

Answer : B

Explanation

"Each" is used to count per unit of a group, and is used in relation to something.

Q 2 - There were ... people on the beach, so nobody saw the child drowning.

A - a few

B - fewer

C - few

D - very little

Answer : C

Explanation

"Few" is used for almost zero quantities of countable nouns.

Q 3 - We have ... mango pickle.

A - a bar of

B - a bottle of

C - a jar of

D - a can of

Answer : C

Explanation

Pickles are stored in jars.

Q 4 - There isn't ... alcohol used in this dish.

A - a few

B - many

C - an

D - any

Answer : D

Explanation

"Any" is used to inquire if some quantity of the desired object is used or not.

Q 5 - Can you give me ... money?

A - a few

B - any

C - some

D - many

Answer : C

Explanation

"Some" is used for less quantities of both countable and uncountable nouns.

Q 6 - There is ... cream in this milk.

A - any

B - many

C - a lot of

D - a few

Answer : A

Explanation

"Plenty, a lot of, lots of" is used for large quantities of both countable and uncountable nouns.

Q 7 - He lived with only orphans

A - fist of

B - fistful of

C - a bunch of

D - a pinch of

Answer : C

Explanation

"Bunch of" means a group of.

Q 8 - I want to prepare the dough now, so I will need milk.

A - Plenty of

B - Some

C - Few

D - Little

Answer : B

Explanation

"Some" is used to denote a small amount of both countable and uncountable objects.

Q 9 - This will be a five-pound cake, so I will be using of flour.

A - Plenty of

B - Some

C - Few

D - Little

Answer : A

Explanation

"Plenty of" is used to denote a big amount of both countable and uncountable objects.

Q 10 - I think you are going to get compliments.

A - Much

B - Some

C - Many

D - Little

Answer : C

Explanation

"Many" is used to ask a question or give an idea on the number of countable objects.

verbal_ability_quantifiers.htm
Advertisements