Verbal Ability Pronouns Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Pronouns. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Everyone ... to have it way nowadays.

A - wants / their

B - want / their

C - wants / their

D - want / theirs

Answer : A

Explanation

"His, her, their" and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 2 - There was ... to help me here.

A - anybody

B - no one

C - somebody

D - everyone

Answer : B

Explanation

"No one" is used to mention cases where you exclude everybody from consideration.

Q 3 - I met a student of ... today.

A - your

B - yours

C - yourself

D - you

Answer : B

Explanation

"Mine, yours, theirs" and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 4 - You mustn't blame ... for all the wrong things happening around you.

A - Yourself

B - Myself

C - Me

D - You

Answer : A

Explanation

"Myself, yourself, ourselves, themselves" and such usages are used to talk of a person's own ability or intention.

Q 5 - My name is Tarak ... am from Mathura.

A - He

B - It

C - I

D - You

Answer : C

Explanation

"He, she, it" use "is/was", "I" uses "am/was", "We, you" use "are/were"

Q 6 - ... are from Darjeeling.

A - Them

B - It

C - We

D - You

Answer : D

Explanation

"I, he, we, she, they" and similar usages are for people who do the action. "We, you, they" use "are/were".

Q 7 - This victory belongs to you. This victory is

A - Yours

B - Its

C - Ours

D - Your

Answer : A

Explanation

"Mine, ours, yours, theirs" and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 8 - This cycle belongs to my aunt. This cycle is

A - Her

B - It

C - Hers

D - You

Answer : C

Explanation

"Mine, hers, yours, theirs" and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 9 - Why can I not travel at night? I am not a child anymore.

A - Yourself

B - Ourself

C - Ourselves

D - Myself

Answer : D

Explanation

Myself is used when the singular speaker is supposed to do something with his/her own capability.

Q 10 - The baby wants to try teeth on anything.

A - Its

B - Its

C - His

D - Her

Answer : A

Explanation

Its is used to denote ownership of an infant, animal, or non-living thing.

verbal_ability_pronouns.htm
Advertisements